Πρόεδρος Συνταγματικού Δικαστηρίου Αλβανίας: «Η υπόθεση Μπελέρη ανήκει σε θέματα του Σεπτέμβρη '23, εμείς ασχολούμαστε ακόμη με του Μάη»

Πρόεδρος Συνταγματικού Δικαστηρίου Αλβανίας: «Η υπόθεση Μπελέρη ανήκει σε θέματα του Σεπτέμβρη '23, εμείς ασχολούμαστε ακόμη με του Μάη»

Σε δήλωσή της για τα μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Holta Zaçaj, δήλωσε ότι υπήρξαν 452 αιτήματα για εξέταση κατά το έτος 2023.

...

Μπελέρης: «Αφού έχει προαποφασιστεί πως θα με καταδικάσετε, κάντε το γρήγορα»

Στις 13 Φεβρουαρίου η συνέχεια της δίκης. Ολοκληρώθηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα του SPAK στα Τίρανα η διαδικασία της παράθεσης στοιχείων στη δική του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και...

Ερωτηθείσα εάν έχει εξεταστεί η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, απάντησε ότι η υπόθεση έφτασε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ετοιμάζεται, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη.

«Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση. Όλα τα υλικά παραλαμβάνονται, ετοιμάζεται. Αλλά αυτό είναι θέμα του (περασμένου) Σεπτέμβρη, ακόμα ασχολούμαστε με τα θέματα του Μάη του 2023», είπε η Zaçaj.

Η Zaçaj δήλωσε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει συσσωρευμένες υποθέσεις όπως άλλα δικαστήρια.

«452 αιτήματα κατά το 2023 στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Αυτό το δικαστήριο δεν έχει συσσωρευμένες υποθέσεις όπως άλλα δικαστήρια. 6 αποφάσεις είναι αιτήματα που υποβλήθηκαν από ομάδα βουλευτών, 3 από φορείς, 2 από δικαστήρια και 59 από ιδιώτες. Εν τω μεταξύ, λήφθηκαν 30 αποφάσεις ομόφωνα, ενώ 40 ήταν κατά πλειοψηφία».

...

Στη Ρώμη θα μεταβεί αύριο ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Υπουργική Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, 5 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει σε Υπουργική Συν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου