Στη Ρώμη θα μεταβεί αύριο ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Στη Ρώμη θα μεταβεί αύριο ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Υπουργική Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, 5 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει σε Υπουργική Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας «Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ελλάδα, Κροατία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τσεχία) και οι Υπουργοί Εξωτερικών των έξι εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Igli Hasani.

Θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κ. Γεραπετρίτη να υπενθυμίσει την ελληνική θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Η γειτονική χώρα έγραψε στα παλιά της υποδήματα τις συστάσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έκανε καμία κίνηση για την αποσυμπίεση του τεταμένου κλίματος μεταξύ των δυο χωρών. Εδώ και περίπου 9 μήνες, ο Αλβανός πρωθυπουργός επιδίδεται σε επίδειξη δύναμης επιχειρώντας να έχει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου