Στις 29 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης Μπελέρη - Τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δυρραχίου

Στις 29 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης Μπελέρη - Τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δυρραχίου

Οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ανοίξει την συσκευή τηλεφώνου του Μπελέρη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η δίκη του Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση στην αίθουσα του SPAK στα Τίρανα. Σήμερα οι δικηγόροι παρουσίασαν γραπτή δήλωση του Κοκαβέση πως δεν επιθυμεί να καταθέσει στο δικαστήριο, όπως ακριβώς είχε δηλώσει και ο Μπελέρης στην δίκη της 5ης Δεκεμβρίου.

Η δίκη συνεχίστηκε με την παρουσίαση των στοιχείων που προκύπτουν κατά κύριο λόγο μόνο από την συσκευή τηλεφώνου του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Arsen Rama και αυτό διότι όπως ανακοινώθηκε δεν κατέστη εφικτό να ελεγχθεί η συσκευή του Μπελέρη καθώς αρνήθηκε να δώσει στις αρχές τους κωδικούς πρόσβασης.

Η εισαγγελία αναφέρθηκε σε μια ομαδική συζήτηση που βρέθηκε στο τηλέφωνο του Κοκαβέση, με τον τίτλο "Η Χιμάρα είσαι εσύ". Μια ομάδα που είχε δημιουργηθεί από τους στενούς συνεργάτες του Μπελέρη με σκοπό την επικοινωνία και ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία του για το δήμο Χιμάρας.

Η συνέχεια της δίκης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες στις 29 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 τοπική.

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ο Φρέντης Μπελέρης θα μεταφερθεί από τις φυλακές Δυρραχίου στις φυλακές του Φίερι. Σύμφωνα με πληροφορίες από αλβανικά μέσα, οι λόγοι έχουν να κάνουν με νέες αυξημένες δικλείδες ασφαλείας μετά από την δολοφονία κρατουμένου σε σωφρονιστικό ίδρυμα από συγκρατούμενό του. Μαζί με το Μπελέρη στις ίδιες φυλακές θα μεταφερθούν και άλλοι 9 κρατούμενοι των φυλακών Δυρραχίου, ανάμεσα τους πρώην βουλευτές και δήμαρχοι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου