Στις 19 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης Μπελέρη - Άφαντος ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας

Στις 19 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης Μπελέρη - Άφαντος ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας

Με μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε σήμερα η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Στην έναρξη της συνεδρίασης η έδρα ενημέρωσε πως δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί μάρτυρας κατηγορίας Avdyl Rama, αδερφός του εταίρου βασικού μάρτυρα Arsen Rama.

Οι δικηγόροι του Μπελέρη σχολίασαν σκωπτικά πως μόνο το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν είναι ικανό να βρει τον συγκεκριμένο μάρτυρα, καθώς ο ίδιος με ευκολία εντοπίζεται από Αλβανούς δημοσιογράφους και βγαίνει σε εκπομπές.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν οι δύο καταθέσεις τις οποίες είχε δώσει ο εν λόγω μάρτυρας, την μια στο αστυνομικό τμήμα Χιμάρας την μια στις 12 Μαϊου, ανήμερα της ημέρας της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση και την δεύτερη στα τέλη του Ιουνίου. Οι δύο καταθέσεις εάν και διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους από άποψη όγκου, δεν φανερώνουν κάτι το οποίο να εμπλέκει τον Μπελέρη και τον Κοκαβέση με τα όσα τους προσάπτουν περί διαφθοράς και εξαγοράς ψήφων.

Στη συνέχεια η εισαγγελία ζήτησε να εξετάσει τον Φρέντη Μπελέρη ο οποίος αρνήθηκε, κάτι που του το επιτρέπει ο νόμος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολλές παρατυπίες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη δίκη, από πλαστά έγγραφα μέχρι και καταπάτηση του Συντάγματος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η συνεδρίαση έκλεισε με αίτημα της εισαγγελίας να απαντήσει ο Παντελής Κοκαβέσης εάν επιθυμεί να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου ή όχι. Στην επόμενη συνεδρίαση οι δικηγόροι θα επανέλθουν με έγγραφη απάντηση του Κοκαβέση. Η διάρκεια της σημερινής δικής δεν ξεπέρασε τα 40 λεπτά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και 14:30 τοπική.

Η αίθουσα για ακόμη μια φορά ήταν κατάμεστη απο Χιμαραίους οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι τα Τίρανα για να συμπαρασταθούν στον Φρέντη Μπελέρη και τον δίκαιο αγώνα του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου