Φρέντης Μπελέρης: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού»

Φρέντης Μπελέρης:  «Διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού»

Αίτηση προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση των ψεμάτων που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός ως αληθείς και προκειμένου να καταστεί σαφές στην κοινή γνώμη, καθώς επίσης και για οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο, διαψεύδω κατηγορηματικά τις προχθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Ο αριθμός των ψεμάτων που εκτίθενται κατά μονάδα χρόνου ήταν εντυπωσιακός.

-«Στην υπόθεση Μπελέρη, η αστυνομία επενέβη στο τέλος της δράσης», ακριβώς το αντίθετο από ότι αναφέρεται στα έγγραφα. Η αστυνομία ηταν εκείνη που ξεκίνησε την επιχείρηση, και μάλιστα είχε τόσο έντονη πρωτοβουλία που μια μέρα πριν, γνώριζε ποιοι εισαγγελείς θα αναλάμβαναν την υπόθεση στον Αυλώνα. Επισυνάπτεται το από 08.05.2023, ώρα 10:00, πρακτικό της αστυνομίας για την καταδίωξη του Φρέντη Μπελέρη και την σελίδα καταχώρησης της υπ'αριθ. 618 ποινικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Αυλώνος, με ημερομηνία εγγραφής 09.05.2023 και ώρα 14:48. Σημειώνεται πως ένα λεπτό αργότερα από την προαναφερθείσα ημερομηνία και ώρα, διορίστηκε χειρόγραφα η Εισαγγελέας που η αστυνομία είχε ενημερώσει μια μέρα πριν ότι θα αναλάμβανε εκείνη την υπόθεση. Τα σχόλια περί τούτου τα αφήνω σε επαγγελματίες που έχουν πτυχίο νομικής.

-Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, διασφαλίζεται η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία τους. Τρεις αποφάσεις έδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός στο όνομα και για λογαριασμό της Νέας Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ανοιχτή παρέμβαση στο δικαστικό σύστημα.

-Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της σύλληψης επ'αυτοφώρω ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η σύλληψή μου δεν ήτανε ουδέποτε και σε καμία περίπτωση επ'αυτοφώρω και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το οπτικό υλικό οτι με άρπαξαν αμέσως μετά την έξοδό μου από ένα εστιατόριο στον πεζόδρομο της Χιμάρας, χωρίς να έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε δραστηριότητα αγοραπωλησίας ψήφων, και μάλιστα, ήμουν 2 χλμ. μακριά από την υποτιθέμενη και κακοσυναρμολογημένη βιαστικώς σκηνή από τον αστυνομικό που δεν θυμάται τίποτα, ενώ παράλληλα βρήκε χρόνο να ενημερώσει τον αρχηγό της αστυνομίας κ. Ράμα προτού προχωρήσει στη σύλληψή μου.

-Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ανοιχτά την απόφαση του δικαστηρίου για το αίτημά μου, δήλωσε ότι δεν θα μου δοθεί άδεια ορκωμοσίας, παρόλο που η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και το δικαστήριο δεν έχει ακόμη απορρίψει το αίτημά μου!

Ο Πρωθυπουργός, αυτή τη φορά, δήλωσε «γιατί καθυστέρησαν και δεν έστειλαν από την αρχή στο δικαστήριο την υπόθεση της ορκωμοσίας», ενώ άλλες φορές δήλωσε ότι «το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά μου για ορκωμοσία». Η αλήθεια όμως είναι αρκετά διαφορετική. Το αίτημα έχει κατατεθεί από τις πρώτες ημέρες, μόλις το Πρωτοδικείο Αυλώνος επιβεβαίωσε τη νομιμότητα της εντολής του εκλεγμένου Δημάρχου του Δήμου Χιμάρας.

Ο πρωθυπουργός εσκεμμένα ευτελίζει τα ζητήματα που θέτει η Ελλάδα. Η αποστολή της Ελλάδας δεν αφορά εμένα προσωπικά, αλλά τα δικαιώματα των ψηφοφόρων της Χιμάρας, τα οποία δεν γίνονται σεβαστά και παραβιάζονται, παραβιάζοντας έτσι το Σύνταγμα. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως και το δικαίωμά τους να διοικούνται από αυτόν που εξέλεξαν οι ίδιοι. Όμως ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να δεχτεί ελεύθερους ανθρώπους να εκφράζονται ελεύθερα.

Επιπροσθέτως, είναι τα δικαιώματα για μια δίκαιη και νόμιμη διαδικασία τα οποία αποτελούν τη βάση του κράτους δίκαιου και τα οποία δεν γίνονται σεβαστά και κακομεταχειρίζονται σε κάθε πτυχή αυτής της φάρσας διαδικασίας, μονταρισμένη για μικροπολιτικούς θυμούς. Μια χώρα που στοχεύει να είναι ισότιμη με τα μέλη της ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί την δίκαιη νομική διαδικασία, ιδίως όταν πρόκειται για το δικαίωμα του λαού να ασκεί την κυριαρχία μέσω των εκλογών.

-Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και δήλωσε ανοιχτά ότι η Εισαγγελία Αυλώνας έχει το δικαίωμα να ασκεί τις αρμοδιότητες του SPAK, αν και το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει εξετάσει ακόμη την υπόθεση!

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτός είναι οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη! Δεν χρειάζονται δικαστήρια, τις αποφάσεις τις δίνει ο πρωθυπουργός!

Αυτός αξιολογεί τις αρμοδιότητες των εισαγγελιών και των δικαστηρίων, αξιολογεί τα αποδεικτικά στοιχεία, δίνει την απόφαση, και την ποινή.

Πριν από κάθε δικαστική συνεδρίαση των αιτημάτων μου, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει εκ των προτέρων την απόφαση.
Περιμένω τυχόν αντίδραση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θα νιώσει αυτή τη φορά την πίεση κατά της δικαστικής εξουσίας ή αυτήν την πίεση την νιώθει μόνο όταν κάποιος ταλαιπωρημένος προσβάλει μια δικαστή για την εξωτερική εμφάνιση.

Φρέντης Μπελέρης

...

Ράμα για ορκωμοσία Μπελέρη: «Η Ελλάδα έχει άδικο - Τούμπα να έρθει το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν κάνουμε πίσω»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας,Έντι Ράμα, βρέθηκε προσκεκλημένος στην εκπομπή Debate, στο αλβανικό κανάλι A2 CNN κΙ σχολίασε το θέμα των ελληνικών προειδοποιήσεων για βέτο στην ενταξιακή πορεία της ...
...

Φρέντης Μπελέρης: «Ο Ράμα καθοδηγεί τη δικαιοσύνη και παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, για πολλοστή φορά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες καθοδηγεί με πολιτική του παρέμβαση την αλβανική δικαιοσύνη.  Αναφέρει ψευδώς ότι συνελήφθην επ' αυτοφώρω για...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου