Μπελέρης: «Η αδικία να λάβει τέλος» - Έντονες αντιπαραθέσεις στη σημερινή δίκη που αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου

Μπελέρης: «Η αδικία να λάβει τέλος» - Έντονες αντιπαραθέσεις στη σημερινή δίκη που αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου

Σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) διεξήχθη η δικαστική συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Η δίκη συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μερών.

Ο Μπελέρης υποστήριξε ότι το Σύνταγμα παραβιάζεται και δεν είναι δυνατόν ένας ηττημένος (Γιώργο Γκόρος) να συνεχίσει να ηγείται ενός θεσμού που εκλέγεται άμεσα από τον λαό.

Ο Μπελέρης τόνισε ότι αυτή η αδικία πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατό και να του δοθεί ειδική άδεια να ορκιστεί.

«Πολιτικές διακρίσεις. Υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις και τοποθετήσεις του πρωθυπουργού πριν από κάθε συνεδρίαση. Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα στον κόσμο να συνεχίσει να κυβερνά ένας ηττημένος. Μια αδικία που πρέπει να λάβει τέλος, κάτι που δεν εμποδίζει ο νόμος. Είναι συνταγματική αρχή», δήλωσε ο Μπελέρης.

Κατά της ειδικής άδειας ήταν και το Ειδικό Σώμα κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, SPAK, όπου οι εισαγγελείς ανέφεραν τις περιπτώσεις όπου οι κρατούμενοι μπορούν να λάβουν άδειες.

«Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ειδικές άδειες εκτός από: Σοβαρή ασθένεια που αποδεικνύεται από ιατρική γνωμάτευση που παρέχεται από την οικογένεια, γάμος, θάνατος ή εξετάσεις», ανέφεραν.

Στη συνεδρίαση που εξετάστηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Μπελέρη, παρέστησαν και εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Φυλακών, οι οποίοι ήταν και αυτοί αντίθετοι.

Αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση για τις 11 Δεκεμβρίου.

...

Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Το Ειδικό Δικαστήριο ανέβαλε για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου