Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Το Ειδικό Δικαστήριο ανέβαλε για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία. Ενώ οι δικηγόροι του Μπελέρη λένε ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Στις 24 Νοεμβρίου, το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας κλήθηκε να αποφασίσει ποιο είναι το αρμόδιο όργανο να εξετάσει το αίτημα της άδειας ορκομωσίας και απεφάνθη πως είναι το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK). Το εν λόγω δικαστήριο δύο φορές κατά το παρελθόν δήλωσε αναρμόδιο στα αιτήματα των δικηγόρων του Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας.

Παρούσα στη σημερινή συνεδρίαση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Κωνσταντίνα Καμίτση.

...

Φρέντης Μπελέρης: «Ο Ράμα καθοδηγεί τη δικαιοσύνη και παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, για πολλοστή φορά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες καθοδηγεί με πολιτική του παρέμβαση την αλβανική δικαιοσύνη.  Αναφέρει ψευδώς ότι συνελήφθην επ' αυτοφώρω για...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου