Απορρίφθηκε η νέα έφεση Μπελέρη στο SPAK για την αλλαγή του μέτρου της προφυλάκισης

Απορρίφθηκε η νέα έφεση Μπελέρη στο SPAK για την αλλαγή του μέτρου της προφυλάκισης

Εξετάστηκε σήμερα στο SPAK η έφεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, για την άρση του μέτρου της προφυλάκισης που του έχει επιβληθεί και τον κρατά στη φυλακή για περισσότερο από 4 μήνες.

Η Αλβανική δικαιοσύνη παραμένει ανένδοτη και για ακόμη μια φορά δεν επέτρεψε την μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης θεωρώντας πως εγκυμονεί κίνδυνος ο Μπελέρης να διαφύγει από τη χώρα. Ένας άνθρωπος με μόνιμη κατοικία στη Χιμάρα, με επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή και προπαντός εκλεγμένος δήμαρχος, σύμφωνα με την «ανεξάρτητη» αλβανική δικαιοσύνη είναι επικίνδυνος να διαφύγει.

Ο Φρέντης Μπελέρης συνελήφθη την 12η Μαίου, ακριβώς δυο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων και παραμένει έκτοτε φυλακισμένος. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε εκκρεμεί ακόμη μια έφεση στο SPAK που αφορά τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων και τέλος, μένει να οριστεί η τακτική δικάσιμος από την αλβανική δικαιοσύνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα μεσολάβησε η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του και εν συνεχεία η επίσκεψη του στις φυλακές Δυρραχίου όπου κρατείται ο Μπελέρης, αλλά και η τοποθέτηση του State Department. Ενώ την Κυριακή από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετήθηκε ξανά επί του θέματος κάνοντας λόγο για σκιές στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και για μεγάλο πισωγύρισμα.

Σήμερα βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία η Πρέσβης της Ελλάδας, κα Κων/να Καμίτση, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς και αντιπροσωπεία της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.


...

Οι δικηγόροι του Μπελέρη κατέθεσαν δυο νέες εφέσεις στο ανώτατο δικαστήριο

Για το κατά πόσο η σύλληψη έγινε επ' αυτοφώρω αλλά και για τη νομιμότητα των μέτρων παρακολούθησης. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης, o οποίος παραμένει προφυλακισμέν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου