State Department για υπόθεση Μπελέρη: «Η Αλβανία να τηρήσει τους νόμους της χώρας»

State Department για υπόθεση Μπελέρη: «Η Αλβανία να τηρήσει τους νόμους της χώρας»

«Γνωρίζουμε την υπόθεση» ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε το δικό του μήνυμα στις αλβανικές αρχές λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρηθεί το γράμμα της εγχώριας νομοθεσίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Ντέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρι) και αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους (της χώρας)».

Κατατέθηκαν δύο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο
Σύμφωνα με το himara.gr, η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας κατέθεσε δυο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στη μία ζητούν να χαρακτηριστεί ως παράνομη η επ' αυτοφώρω σύλληψη του.

Στην άλλη αιτείται να κριθεί παράνομη η υποκλοπή της Εισαγγελίας Αυλώνας που επέτρεψε τη μυστική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της υποτιθέμενης παράδοσης 40.000 λεκ για εξαγορά ψήφων.


Την τήρηση των νόμων της Αλβανίας ζητά η αμερικανική πλευρά για την υπόθεση Μπελέρη

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη έχει οριστεί από το Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, η πρώτη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία ενόψει της δίκη του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που κατηγορούνται με την κατηγορία της «ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου