Δηλώσεις Μπερίσα για το περιουσιακό της Χιμάρας - αιχμές κατά Χιμαραίων της Αμερικής

Δηλώσεις Μπερίσα για το περιουσιακό της Χιμάρας - αιχμές κατά Χιμαραίων της Αμερικής

Αιχμές άφησε ο Σαλί Μπερίσα για τον ρόλο των Χιμαραίων της Αμερικής στο περιουσιακό.

Σε συνέχεια των δηλώσεων Μπερίσα στους Αγίους Σαράντα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τους διωγμούς που υπέστη από το καθεστώς του Χότζα, ακολούθησαν δηλώσεις του που αφορούν το πολύ σοβαρό ιδιοκτησιακό ζήτημα της Χιμάρας.

Ο Μπερίσα ως πρόσωπο που έχει χαρακτηριστεί επίσημα από τις ΗΠΑ ως "persona non grata" δεν διστάζει πια να τοποθετηθεί δημόσια και κατά των Αμερικανών, όπως φυσικά πράττει και κατά του νυν Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα.

Συγκεκριμένα στο θέμα της Χιμάρας, ο Μπερίσα είπε πως όταν επανέλθει στην εξουσία της Αλβανίας θα ακυρώσει το νόμο μέσω του οποίου δραστηριοποιείται η «εταιρεία υφαρπαγής της γης» της ακτής.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

«Έρχεται ένας φίλος υπουργός του Κόμματος των Πράσινων της Γερμανίας και μου φέρνει ένα σχέδιο για την Ακτή. Εγώ είχα μια αρχή, καμία πρωτοβουλία δεν την απέρριπτα εκ των προτέρων, αλλά την παρακολουθούσα. Την παρακολουθούσα με πολλή αφοσίωση, επιβάρυνα τους συμβούλους μου.

Δεν πρέπει ως αρχή να απορρίπτεις κινήσεις που φέρνουν πολλά καλά στον τόπο. Αυτός υπόσχονταν δισεκατομμύρια και βήμα – βήμα έστειλα τους συμβούλους και είδαν ένα μοντέλο όπως στην Αίγυπτο. Αλλά σαν αποτέλεσμα, να τα πω σύντομα, που κατέληγε αυτό; Αυτό κατέληγε σε μια εταιρεία επενδύσεων, η οποία ονομάζεται "Φορέας Ειδικού Σκοπού", όπου διαπιστώνω εγώ ότι η γη δεν κρατικοποιούνταν, αλλά εν ολίγοις κρατικοποιούνταν.

Άνοιγε defacto το μονοπάτι για το κράτος να την πάρει όποτε θέλει.

Όχι τους είπα εγώ, αυτό δεν μπορεί να συμβεί! Εγώ δεν μπορώ να σου πουλήσω εσένα, αλλά ούτε να σκεφτείς να δοθεί η γη της παράκτιας ζώνης. Τι συνέβη;

Αυτός από σύμπτωση, είχε μια πιο κοντινή σχέση με τον Έντι Ράμα. Φύγαμε εμείς από την εξουσία, ήρθε αυτός (ο Ράμα). Και άρχισαν την δουλειά και θέσπισαν το νόμο της «Εταιρείας Επενδύσεων» που απειλεί κάθε τετραγωνικό μέτρο γης των ιδιοκτητών στην παράκτια ζώνη.

Εν συνεχεία έρχονται Χιμαραίοι από την Βοστώνη, από την Νέα Υόρκη και δοξάζουν το νόμο του Έντι Ράμα. Μου πήγε αμέσως στο μυαλό, θα έχουν μερίδιο.

Μιλάω με δυο φίλους μου Χιμαραίους και μου λένε: "Ναι, τους έχει διαφθείρει και αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτός ο νόμος είναι καλός"!

Αυτός ο νόμος θα ακυρωθεί πρώτος! Αυτός είναι, πως να αφαιρέσεις την ιδιοκτησία από τον ιδιοκτήτη ή να τον κάνεις ασήμαντο και να έρθει ο Χ να επενδύσει 5 εκατομμύρια, να κατέχω εγώ την γη ως κράτος.

Αυτά θα πάρουν τέλος!

Και εμείς επιστρέφουμε την γη στον ιδιοκτήτη ως βασικό στύλο της δικής μας συντηρητικής δύναμης.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου