18 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Αλβανία η φιλοξενία του Giro d'Italia 2025

18 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Αλβανία η φιλοξενία του Giro d'Italia 2025

Η Αλβανία θα φιλοξενήσει την έναρξη του διάσημου ποδηλατικού αγώνα Giro d'Italia το 2025, καθώς κέρδισε τη δημοπρασία που διοργάνωσε η RCS Sports. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, η Αλβανία προσέφερε το εντυπωσιακό ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας την περιοχή Friuli που είχε προσφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το ποσό αποτελεί το υψηλότερο που έχει καταβληθεί ποτέ για το δικαίωμα έναρξης του αγώνα. Αν και δεν είναι σαφές αν η προσφορά προήλθε από την αλβανική κυβέρνηση ή από ιδιωτική εταιρεία, η άμεση εμπλοκή του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι υπήρξε καθοριστική. Οι δυο ηγέτες έχουν δεσμευτεί προσωπικά να διασφαλίσουν την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην RCS Sports και την αλβανική πλευρά επηρεάστηκαν σημαντικά από τις καλές σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, με τη Μελόνι να παρεμβαίνει προσωπικά στις συνομιλίες. Η έναρξη του Giro d'Italia είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου 2025, και η Αλβανία ανυπομονεί να φιλοξενήσει το μεγάλο γεγονός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου