Αλβανία και Ισραήλ προς την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας

Αλβανία και Ισραήλ προς την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας

Αλβανία και Ισραήλ θα υπογράψουν νέα συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Πελέσι, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ έγινε δεκτός σε επίσημη συνάντηση από τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Γκαντζ.

Όπως αναφέρει το ATA, Πελέσι και ο Γκαντζ συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

Από πλευράς του ο Αλβανός υπουργός έκανε μια γενική περιγραφή των στόχων που έχει να οικοδομήσει η Αλβανία ώστε να φέρει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις ικανότητες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ, ως μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμησή του για το Ισραήλ ως πολύ σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή ΜΕΝΑ (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), καθώς και για την εποικοδομητική πολιτική που ακολουθήθηκε στο Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου.

Τέλος ο Αλβανός υπουργός ευχαρίστησε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την ιστορική απόφαση να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου από το κράτος του Ισραήλ, την οποία ακολούθησε η σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των σχετικών πρεσβειών. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Εντάσεις στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζο...
Σύλληψη καθηγητή της Ακαδημίας Ασφαλείας της Αλβαν...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 18/08/22, 16:54

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη