Από το μνήμα του Αρχηγού Σπυρομήλιου τιμήθηκε η 107η επέτειος της απελευθέρωσης της Χιμάρας

Από το μνήμα του Αρχηγού Σπυρομήλιου τιμήθηκε η 107η επέτειος της απελευθέρωσης της Χιμάρας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο μνήμα του Συνταγματάρχη Χωροφυλακής Σπύρου Σπυρομήλιου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, η εκδήλωση για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της Χιμάρας.

Αφού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ο ταμίας της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Δημήτριος Γεωργίου ανέγνωσε το ιστορικό της απελευθέρωσης της Χιμάρας στις 5 Νοεμβρίου 1912.

Στην κεντρική ομιλία, ο αντιπρόεδρος της Κίνησης Μόντης Κολίλας απηύθυνε ομιλία για τους διαχρονικούς αγώνες της Χιμάρας αλλά και για την σημερινή κατάσταση στην περιοχή, η οποία καθιστά αναγκαίους τους αδιάκοπους αγώνες για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων "Γείτονα", ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στους συγγενικούς δεσμούς που έχει με την περιοχή της Χιμάρας και για τις προσπάθειες στις οποίες έχει συμβάλλει για την αναβίωση και την τόνωση της Ελληνικής Παιδείας στην Βόρειο Ήπειρο.

Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντης Κολίλας και ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως "ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ" Δημήτριος Γερογιάννης, συνοδευόμενος από μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση του εθνικού ύμνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης αντιπρόσωποι του International Hellenic Assosiation, του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά και της Ελεύθερης Πατρίδας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου