Mε Βορειοηπειρωτικό άρωμα η παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη (φωτο + βίντεο)

Mε Βορειοηπειρωτικό άρωμα η παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη (φωτο + βίντεο)

Μία από τις μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας ήταν η φετινή Εθνική Παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρέλασαν, την Κυριακή 14 Απριλίου, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, πολλά φορώντας εθνικές ενδυμασίες ενώ χιλιάδες ήταν κι αυτοί που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

Με πρώτους τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που ήλθαν και Παρέλασαν περισσότερα από 100 οργανισμοί, με 45 άρματα και 11 φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών και η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις. Την συνόδευε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Η παρέλαση των Βορειοηπειρωτών ξεκίνησε με τον σύλλογο "Πύρρος και οι Θυγατέρες της Ηπείρου" που κρατούσε την σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και είχαν άρμα με την φωτογραφία του. Μπροστά από την πομπή βρέθηκαν οι αδελφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ανθή και Ερμιόνη και ακολουθούσαν κρατώντας την μεγάλη σημαία τα μέλη του συλλόγου μαζί με τον Χιμαραίος William Bill Tenet (αδερφό του George Tenet), η Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους, και ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός.

Αμέσως μετά ακολούθησε το άρμα της Χιμάρας που έφερε επάνω του μεγάλη φωτογραφία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και φωτογραφία του Σπυρομήλιου αρχηγού της Χιμάρας. Την παρέλαση του άρματος συνόδευσε το τραγούδι "Στην Χιμάρα βγαίνει ο ήλιος αρχηγός ο Σπύρομήλιος".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου