Δρυμάδες: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μόλυνση του περιβάλλοντος

Δρυμάδες

Βάσει του σχεδίου δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές της Αλβανίας, και στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας για τον έλεγχο και την τιμωρία παραβάσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, οι δυνάμεις της Τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αυλώνας, και συγκεκριμένα το Αστυνομικό Τμήμα Δρυμάδων, σε συνεργασία με την Ομάδα Task-Force της Εθνικής Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης, προχώρησαν σε έλεγχο ξενοδοχειακής επιχείρησης στους Δρυμάδες.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2025, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων του ξενοδοχείου δεν λειτουργούσε. Ως αποτέλεσμα, μέρος των ακάθαρτων υδάτων κατέληγε σε παρακείμενο ρέμα, προκαλώντας ρύπανση στο γύρω φυσικό περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οι ειδικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών του Αστυνομικού Τμήματος Δρυμάνης υπέβαλαν τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία και κίνησαν ποινική διαδικασία, με καθεστώς ελευθερίας, σε βάρος της διαχειρίστριας του ξενοδοχείου, 46χρονης Ε. Μ., κατοίκου Αυλώνας, για το αδίκημα της «Ρύπανσης του αέρα, των υδάτων και του εδάφους», όπως προβλέπεται από το άρθρο 201 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η Ομάδα Task-Force της Εθνικής Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης, με έδρα τα Τίρανα, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στην επιχείρηση λόγω της διαπιστωθείσας παράβασης.

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.