Οι παραθαλάσσιες εκτάσεις της Χιμάρας πεσκέσι στους κολλητούς του Ράμα

Οι παραθαλάσσιες εκτάσεις της Χιμάρας πεσκέσι στους κολλητούς του Ράμα

Όλα όσα κατά καιρούς οι Έλληνες της Χιμάρας καταγγέλλουν για κραυγαλέες περιπτώσεις υφαρπαγής και σε κάποιους ακούγονται ακραία, επιβεβαιώνονται για ακόμη μια φορά. Αυτή την φορά, για καλή μας τύχη, η καταγγελία έγινε από τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και έτσι έλαχε προβολής στα εγχώρια ΜΜΕ.

Η καταγγελία υπαλλήλου του κτηματολογίου που έφτασε στον Μπερίσα έλεγε τα εξής:

«Είμαι υπάλληλος του Κτηματολογίου Αυλώνας. Πριν από ένα μήνα ξέσπασε μεγάλη διαμάχη στα γραφεία μας για την εγγραφή ενός ακινήτου τις Δρυμάδες. Είναι περίπου 6000 τετραγωνικά μέτρα και καταγράφηκε έπειτα από πίεση και εκβιασμούς μιας και πλαστογραφήθηκε. Το ακίνητο βρίσκεται σε παράκτια περιοχή και φέρεται πως δήθεν έχει διαιρεθεί σύμφωνα με το νόμο 7501. Αλλά όταν είδαμε τα ονόματα των ιδιοκτητών καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται.

Ο Έντι Ράμα με τον Μπέν Μπλούσι

Η επιφάνεια καταχωρήθηκε στο όνομα των Μπεν Μπλιούσι, πρώην βουλευτή και ιδιοκτήτη του φιλοκυβερνητικού καναλιού Top Channel και του Γκαζμέντ Ντέμι γνωστού επιχειρηματία και προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας. Το σκάνδαλο ξέσπασε στο Υποθηκοφυλακείο και δύο διευθυντές «έφυγαν» εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί ένα τσουβάλι λεφτά και έπειτα άρχισε η σύγκρουση του Μπλιούσι και του επιχειρηματία Πάντι Τσαραπούλι που εκεί κοντά έχει χτίσει.»

Μόλις 10 ημέρες μετά την καταγγελία, διέρρευσε έγγραφο που επιβεβαιώνει στα όσα ανέφερε ο ανώνυμος υπάλληλος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής εκτάσεως 5600τμ στην συνοικία Γκιλεκάτες των Δρυμάδων και οι ιδιοκτήτες είναι ο Γκαζμέντ Ντέμι και ο Μπέν Μπλούσι. Ο Ντέμι είναι τσάμης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Παρτιζάνι, συνέταιρος και στενός συνεργάτης του αδερφού του Έντι Ράμα. Ο Μπλούσι, επίσης γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού Top Channel, πρώην βουλευτής και υπουργός με το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Είναι χυδαίο το γεγονός πως δεν τηρήθηκαν ούτε καν τα προσχήματα από τους αρμόδιους καθώς η απόφαση εγγραφής έχει ημερομηνία 06/05/2020, η ημερομηνία αυτή είναι η πρώτη ημέρα όπου τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος 20/2020 περί εγγραφής περιουσιών στην Αλβανία. Σε απλά ελληνικά, η συγκεκριμένη απόφαση εγγραφής γης είναι η πρώτη που εγκρίθηκε και εκδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες τις πρώτες ώρες μετά την εφαρμογή του νόμου.

Ο Όλσι Ράμα, αδελφός του Έντι, μαζί με τον Γκαζμέντ Ντέμι

Φυσικά κανένας από τους δυο δεν δικαιούται έκταση στο χωριό Δρυμάδες όμως για την υλοποίηση του σχεδίου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε χρήση τίτλου ιδιοκτησίας με το νόμο 7501 περί καλλιεργήσιμης γης η οποία τους μεταβιβάστηκε από αχυράνθρωπο με καταγωγή από τις Δρυμάδες. Ο Α. Μπ, ο οποίος φυσικά αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του, ζει μόνιμα στον Πειραιά όπου εργάζεται ως κλειδαράς. Ο συγκεκριμένος λοιπόν χρησιμοποίησε πλαστό τίτλο ιδιοκτησίας καλλιεργήσιμης γης διότι πολύ απλά σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος 7501 δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να κατέχει τίτλο ιδιοκτησίας. Ο νόμος αναφέρει ρητά ως προϋπόθεση πως για να λάβει κάποιος τίτλο θα έπρεπε να είναι μόνιμος κάτοικος στην περιοχή κατά τον Αύγουστο του 1991. Ο Α. Μπ., όπως γνωρίζουν όλοι οι Δρυμαδιώτες, τότε ζούσε μόνιμα στον Αυλώνα. Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η έκταση που αφορούσε ο τίτλος του 7501 ήταν σε άλλο σημείο πιο μακριά από την θάλασσα αλλά με συνοπτικές διαδικασίες η έκταση μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εξυπηρετούσε καλύτερα τους δυο επιχειρηματίες.

«Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρη την Αλβανία» διατείνεται ο Ράμα όποτε τον ρωτούν για το περιουσιακό ζήτημα στην Χιμάρα. Το γεγονός πως όλα αυτά τα κρούσματα εμφανίζονται στις παραθαλάσσιες εκτάσεις της Χιμάρας είναι η αποστομωτική απάντηση στα ψεύδη του
Αλβανού πρωθυπουργού. Όλοι γνωρίζουν πως αυτά είναι πεσκέσια του Ράμα σε όσους έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αλβανικό κράτος και παρακράτος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου