Ιδιοκτήτης αλβανικού καναλιού εμπλεκόμενος σε υφαρπαγή γης στις Δρυμάδες

Ιδιοκτήτης αλβανικού καναλιού εμπλεκόμενος σε υφαρπαγή γης στις Δρυμάδες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το τεταμένο κλίμα στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας και όχι μόνο, οδηγεί υψηλά ιστάμενα πρόσωπα σε έντονη αντιπαράθεση, στην οποία συνεπάγονται και αρκετές αποκαλύψεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά «εύπεπτες» δεν είναι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα προέβη σε μια αποκάλυψη στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ο ίδιος αναφέρεται σε δυο πρόσωπα, τον Αρμπέν Μαλιαβίτα και τον Γκαζ Ράμα, οι οποίοι και όπως διατυπώνει, ληστεύουν τη γη των Δρυμάδων Χιμάρας με πλαστά έγγραφα.

Αναλυτικότερα κάνει λόγο για την απόλυση δύο διευθυντών του Κτηματολογίου Αυλώνας, μιας και αντιλήφθηκαν πως η εγγραφή 6000 τετραγωνικών μέτρων παραθαλάσσιας γης, έγινε κατόπιν εκβιασμών των υπαλλήλων του Κτηματολογίου και με τη χρήση πλαστών τίτλων ιδιοκτησίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τεκμηριώνει όλα όσα δημόσια παραθέτει, μέσω καταγγελίας υπαλλήλου του Κτηματολογίου Αυλώνας προς τον ίδιο.

«Αγαπητέ γιατρέ. Είμαι υπάλληλος του Κτηματολογίου Αυλώνας. Πριν από ένα μήνα ξέσπασε μεγάλη διαμάχη στα γραφεία μας για την εγγραφή ενός ακινήτου τις Δρυμάδες. Είναι περίπου 6000 τετραγωνικά μέτρα και καταγράφηκε έπειτα από πίεση και εκβιασμούς μιας και πλαστογραφήθηκε. Το ακίνητο βρίσκεται σε παράκτια περιοχή και φέρεται πως δήθεν έχει διαιρεθεί σύμφωνα με το νόμο 7501. Αλλά όταν είδαμε τα ονόματα των ιδιοκτητών καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται.

Η επιφάνεια καταχωρήθηκε στο όνομα των Μπεν Μπλιούσι, πρώην βουλευτή και ιδιοκτήτη του φιλοκυβερνητικού καναλιού Top Channel και του Γκαζμέντ Ντέμι γνωστού επιχειρηματία και προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας. Το σκάνδαλο ξέσπασε στο Υποθηκοφυλακείο και δύο διευθυντές «έφυγαν» εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί ένα τσουβάλι λεφτά και έπειτα άρχισε η σύγκρουση του Μπλιούσι και του επιχειρηματία Πάντι Τσαραπούλι που εκεί κοντά έχει χτίσει.

Μια φανερή ληστεία εν μέσω της ημέρας, σε μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της Αλβανίας. Τα «μαργαριτάρια» της Ριβιέρας από τους Μπεν Μλιούσι και τους συν αυτώ. Το ακίνητο καταχωρήθηκε στις 06.05.2020.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου