Συγκέντρωση στις Δρυμάδες για τον εμπαιγμό με την εγγραφή περιουσιών

Συγκέντρωση στις Δρυμάδες για τον εμπαιγμό με την εγγραφή περιουσιών

Συγκέντρωση με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα τις εγγραφής περιουσιών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού Δρυμάδες της Χιμάρας το Σάββατο 6 Ιουνίου. Τους προβληματισμούς τους για τον νόμο 20/2020 "Περί εγγραφής περιουσιών" ανέπτυξαν οι κάτοικοι, τοπικοί παράγοντες, μέλη της Ομόνοιας Χιμάρας, του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και άλλων οργανώσεων.

Ο έντονος προβληματισμός αφορά το γεγονός πως υπάρχει παντελής έλλειψη ενημέρωσης των διαδικασιών από την αρμόδια αρχή καταγραφής περιουσιών, ενώ η διαδικασία εγγραφής έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες

Επίσης τα γραφεία παράδοσης των απαραίτητων εγγράφων βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το χωριό σε χώρο όπου λειτουργεί ιδιωτικό αναψυκτήριο.

Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους, είναι το γεγονός πως ενώ παραδίδονται έγγραφα και πιστοποιητικά, οι αρχές δεν δέχονται συμπληρωμένες αιτήσεις και φυσικά δεν δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου ως οφείλουν ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας.

Όσοι κάτοικοι έχουν ζητήσει συνάντηση επι του θέματος με τον δήμαρχο Χιμαρας και το κτηματολόγιο, έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά.

Στην περίπτωση που θα συνεχιστεί η αδιαφορία από την δημοτική αρχή, οι κάτοικοι δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα περάσουν στην αντεπίθεση.

Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι φορείς προτρέπουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας να συνεχίσουν να κάνουν την διαδικασία εγγραφής των περιουσιών τους παρά τα όσα εμπόδια προβάλει η αλβανική κυβέρνηση. Σκοπός ειναι οι περιπτώσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν, εάν χρειαστεί, για την καταγγελία τις όλης διαδικασίας ως παράτυπης.

Δυστυχώς οι προβλέψεις της Ομόνοιας Χιμάρας και των υπολοίπων φορέων επιβεβαιώνονται και ο νόμος 20/2020 αποδεικνύεται μια κακοστημένη φάρσα της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Μια ξεχωριστή συνέντευξη του Πύρρου Δήμα (βίντεο)
Τσίπρας: «Να κλείσουμε τη συμφωνία για ΑΟΖ µε Αίγυ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Dear Upsss in this situation doesn't mater actualy the origin of the residents ,the problem that the article mention is that whole of the residents dosen't have the requaired informetion about the procedure that have to follow!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

I dont know whats the purpose of this news the residents of drimadha are 100% Albanians as of himara as well sorry i forgot in himara there are only 6 ethnic greek families in the whole of himara. So this law is for the whole of the territory of the republic of albania and there is no way back it has to be implemented..

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη