Εντείνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης Ράμα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας (χάρτες)

Εντείνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης Ράμα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας (χάρτες)
Ο Ράμα κηρύσσει «κρατικές περιουσίες» τις ιδιοκτησίες των κατοίκων της Χιμάρας, που είναι ιδιοκτήτες γηγενείς, από αιώνες πριν καν την ίδρυση του αλβανικού κράτους.

Στο ΦΕΚ με αριθμό 43 της 29ης Μαρτίου 2019 δημοσιεύεται η υπ' αριθμόν 172 / 27.2.2019 Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία αποτελεί συνέχεια και μάλιστα ένταση του πολέμου της κυβέρνησης Ράμα να απεκδύσει τα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας που ζουν στις περιοχές των νότιων παραλίων της Αλβανίας, με επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους Δήμους Χιμάρας και του όμορου Δήμου Αγίων Σαράντα.

Η νέα αυτή Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας, αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης απόφασης 708 αλλά και της παλαιότερης με αριθμό 138/23.2.2018 και φέρει τον τίτλο: «Περί πρόσκαιρης αναστολής των διαδικασιών μεταγραφής κατ' ιδιοκτησία των δικαιούχων της αγροτικής γης των πρώην αγροτικών συνεταιρισμών, στις περιοχές με προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη, κατ' εφαρμογή των επενδυτικών σχεδιασμών στον τουρισμό». Σε αυτήν επισυνάπτεται και ο σχετικός χάρτης με τις περιοχές ενδιαφέροντος, όπου οι περιοχές ενδιαφέροντος για τον Δήμο Χιμάρας σημειώνονται στις σελίδες 3551 – 3589 (από την περιοχή Δραλέος/Γωνία του χωριού Δρυμάδες μέχρι την Κακομιά του χωριού Νίβιτσα και τα σύνορα με την πόλη των Αγίων Σαράντα). 

Και αυτή η απόφαση προβαίνει κατά τρόπο αυταρχικό και ipso jure στον χαρακτηρισμό των περιγραφόμενων στον παραπάνω χάρτη περιοχών ως «κρατικών ιδιοκτησιών όπως έχουν διαπιστωθεί με προηγούμενη ΚΥΑ 708/21.11.2018 για την παράκτια γραμμή Αυλώνα – Αγιοι Σαράντα»! Το νέο στοιχείο που εισάγεται στο κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) αυτής είναι πως αποφασίζεται και διατάσσεται η οριστική παύση κάθε διαδικασίας μετεγγραφής των ιδιοκτησιών, ασχέτως της φάσης που μπορεί να βρίσκεται η κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Π.χ. εάν ένας ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει την διαδικασία μετεγγραφής μίας ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται εντός των χαρακτηρισμένων ως «κρατικών ιδιοκτησιών» και του μένει μόνο η λήψη του Πιστοποιητικού Ιδιοκτησίας, σταματάει υποχρεωτικά κάθε νομική και υλική ενέργεια για να καταστεί πλήρως ιδιοκτήτης της ακίνητης αυτής περιουσίας. Και μάλιστα η διαδικασία μετεγγραφής της ιδιωτικής περιουσίας αυτής σταματάει άμεσα και άνευ άλλης διατύπωσης με την έναρξη ισχύως της ΚΥΑ 172/27.2.2019, δηλαδή με την δημοσίευση της στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης.

Η νεώτερη αυτή ΚΥΑ έρχεται να συμπληρώσει και καταργεί την προηγούμενη ΚΥΑ 138/23.2.2018 η οποία ανέστελλε προσωρινά την διαδικασία «αναγνώρισης της ιδιοκτησίας και της ανάληψης μίας ακίνητης περιουσίας κατά κυριότητα» για τις γαίες των πρώην αγροτικών συνεταιρισμών στην έκταση του Δήμου Χιμάρας που κυρίως επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, ως περιοχή που διαβιούν κατ' εξοχήν μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 

Επιφορτίζεται το Κεντρικό Γραφείο Καταγραφής Ακινήτων Περιουσιών αλλά και τα κατά τόπους γραφεία (σε πρωτεύουσες Νομών και Δήμων – το Γραφείο Καταγραφής Ακινήτων Περιουσιών του Δήμου Χιμάρας εν προκειμένω) και η Τοπική Αυτοδιοίκηση (δηλαδή ο Δήμος Χιμάρας καθ' όσον μας αφορά) διατάσσεται να ΠΑΓΩΣΕΙ κάθε διαδικασία «να γράφουν τις ιδιοκτησίες» δημοτών που περιλαμβάνονται στις «ζώνες με προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη» όπως περιγράφονται στους συνημμένους χάρτες! Και επιπλέον να συνεχίσει η καταγραφή και η αρχική μετεγγραφή των ιδιοκτησιών στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (δηλαδή σύμφωνα με την ΚΥΑ 708 που ανακηρύσσει ως κρατικές περιουσίες τις ιδιοκτησίες των γηγενών ιδιοκτητών από σειρά αιώνων και πριν καν την ίδρυση του αλβανικού κράτους)! Και με το πέρας της διαδικασίας καταγραφής και μετεγγραφής «των κρατικών περιουσιών» τότε θα μετεγγραφούν τελικά ως ιδιοκτησίες κρατικές που θα υπάγονται για διαχείριση στο αρμόδιο για τον τουρισμό υπουργείο.


Δείτε παρακάτω τους χάρτες που δημοσιεύθηκαν στο αλβανικό φεκ​

Ενημερωτικό πογκρόμ των αλβανικών Μ.Μ.Ε. στους Βορ...
Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου για την για την απόφαση της...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Το μεγαλύτερο κακό είναι πως αυτός ο πρωθυπουργός που ότι άλλο μπορεί να είναι πάρα πρωθυπουργός δεν έχει αυτό το κράτος και τον λαό υποτελή στο βιλαέτι του πατέρα του αλλά το πιο δυστυχής πράγμα είναι που και τα μέλη του κοινοβουλίου τον ακολουθούν τυφλά πάνω στην κατάχρηση και το πιο χειρότερο πράγμα είναι που δεν υπάρχει κανένας φορείς για να ξεσηκώσει αυτό τον λαό που χειρότερα απ’ την δικτατορία καθημερινά τον καρφώνουν ψυχικά χειρότερα απ’ τα μαρτύρια του Χριστού. Μετρώντας τους παλμούς που δεν υπάρχει τρόπος ξεσηκωμού παρά μόνο σπασμωδικές και αδύναμες προσωπικές αντιστάσεις γιατί … στέλνει αστυνομίες και στρατό να τους αφοπλίσει και τους παίρνει σε αστυνομικά τμήματα τρομοκρατίας που και η δικτατορία θα τα ζήλευε. Ο μόνος τρόπος που ΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ είναι ο διεθνείς παράγοντας αλλά όλοι αυτοί είναι αγορασμένη γι αυτό και αυτός ο λαός είναι στο έλεος της ζωής ενώ οι κυβερνήτες της Αθήνας είναι το ίδιο παθητική όσο κι αυτοί που κλέβουν τα πάντα. Ο θεός ας βάλει το χέρι του στην τιμωρία την δικιά του πάρα την τιμωρία ενός λαού.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη