Συνελήφθη ο τοπογράφος του Δήμου Χιμάρας για πλαστογραφία σε εκτάσεις των Δρυμάδων

Συνελήφθη ο τοπογράφος του Δήμου Χιμάρας για πλαστογραφία σε εκτάσεις των Δρυμάδων

Πριν από περίπου δύο μήνες, είχαν κλαπεί από τα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αυλώνα, δύο φάκελοι με έγγραφα που αφορούσαν ακίνητη περιουσία στους Δρυμάδες της Χιμάρας και τελικά αποδείχθηκε ότι η όλη ενέργεια οργανώθηκε από τον Διευθυντή του Κτηματολογίου, Bardhyl Gjika, τον ειδικό αυτής της διεύθυνσης, Kreshnik Mino και έναν 51χρονο που ταυτοποιήθηκε ως Σπύρο Ντούνη.

Αξιόπιστες πηγές αλβανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι σήμερα έγινε ακόμη μία σύλληψη που εντάσσεται στο πλαίσιο πλαστογράφησης των τίτλων ιδιοκτησίας στους Δρυμάδες, ενώ την ίδια ώρα η Εισαγγελία της Αυλώνας διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν πλαστογραφηθεί.

Επίσης, πάλι με εντολή της Εισαγγελίας Αυλώνας τέθηκε υπό κράτηση ο πολίτης μηχανικός Έλτον Μάρκο. Ο Μάρκο είναι υπάλληλος του Δήμου Χιμάρας και εργάζεται ως τοπογράφος μηχανικός του δήμου, ενώ τώρα κατηγορείται για πλαστογραφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα ο μηχανικός Έλτον Μάρκο, στις 23 Απριλίου 2021, έχει καταγράψει στεγαστικά περιουσιακά στοιχεία (307-308-309, CZ.1481), των Δρυμάδων και τα έχει θέσει υπό την ιδιοκτησία μελών της οικογένειάς του.

«Από τις ανακριτικές πράξεις αποδεικνύεται ότι ο ύποπτος, υπήκοος Έλτον Μάρκο, έχει παραποιήσει τα έγγραφα ιδιοκτησίας ΑΜΤP, με αριθμό 305, 306 και 307, από 30.11.2017, καθώς και την υπ' αριθ. 731/1 πρωτ, ημερομηνίας 09.03.2021, του Δήμου Χιμάρας, Διεύθυνση Διαχείρισης και Προστασίας Γης, Δασών και Βοσκοτόπων, έγγραφο με το οποίο καταχωρήθηκαν τα έγγραφα στο ίδρυμα της Κρατικής Υπηρεσίας Κτηματογράφησης Αυλώνας και χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός αποστολής της επιστολής με πλαστά έγγραφα μέσω της ταχυδρομικής υπηρεσίας», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής στο στάδιο της προανάκρισης, προκύπτουν οι υποψίες ότι ο μηχανικός Έλτον Μάρκο έχει διαπράξει τα ποινικά αδικήματα «Πλαστογραφία εγγράφων» και «Ξέπλυμα προϊόντων εγκλήματος ή εγκληματικής δραστηριότητας», που προβλέπονται από τα άρθρα 186 και 287 του Ποινικού Κώδικα στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου