Όργιο πλαστογραφίας στις εκτάσεις των Δρυμάδων - Νέα στοιχεία στο φως

Όργιο πλαστογραφίας στις εκτάσεις των Δρυμάδων - Νέα στοιχεία στο φως

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Κτηματολόγιο Αυλώνας που αφορούν την πλαστογραφία και την υφαρπαγή μεγάλων εκτάσεων γης στους Δρυμάδες της Χιμάρας.

Αυτό που προέκυψε από το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι ότι μετά τη ληστεία του γραφείου του Επαρχιακού Συμβουλίου στην Αυλώνα στις 11 Οκτωβρίου 2021, οι ένοχοι φαίνεται ότι προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη του σχεδίου τους που ενορχηστρώθηκε από τον πρώην επικεφαλής του Κτηματολογίου, Klodian Troci και κάποιο κρατικό στέλεχος για την εκποίηση εκτάσεων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα παράλιας των Δρυμάδων.

Συγκεκριμένα, ο Klodian Troci και άλλα στελέχη του Κτηματολογίου κατηγορούνται για αλλοτρίωση της ιδιοκτησίας 63 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης στο χωριό των Δρυμάδων.

Αυτό που ξεχωρίζει αρχικά στη δικογραφία είναι το γεγονός ότι με μια μολυβιά αποδόθηκε παράνομα στον πολίτη Σπύρο Ντούνη έκταση 1510 τετραγωνικών μέτρων στους Δρυμάδες. Αλλά αυτή ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου της παραχάραξης στα γραφεία της Επαρχίας Αυλώνας. Εκτός από την περίπτωση του Ντούνη, υπάρχουν υπόνοιες για άλλα 3 άτομα, τα οποία φέρονται να ωφελήθηκαν μέσω της πλαστογραφίας αποκτώντας 59 χιλ. τ.μ. γης.

Στην πρώτη περίπτωση, το έγγραφο χρήσης γης εμβαδού 670 τ.μ. αλλοτριώθηκε, προσθέτοντας το ψηφίο «2» μπροστά του και αυξάνοντας την έκταση στα 2.670 τ.μ., ενώ στην δεύτερη περίπτωση, έκταση 9.910 τ.μ. που καταχωρήθηκε το 1994, υπολογίστηκε το 2020 με συνολική επιφάνεια 52.510 τ.μ., προσθέτοντας στο ακίνητο συνολικά 42.600 τ.μ. μέσω πλαστογραφημένων διορθώσεων.

Επιπλέον, ένα από τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν στην έρευνα, το οποίο και είχε ωφεληθεί από έκταση 4885 τ.μ. στους Δρυμάδες, δεν έπρεπε να ήταν δικαιούχος βάσει του νόμου 7501, καθώς είχε μετακομίσει από τη Χιμάρα στα Τίρανα το 1960.

Στην απόφαση του στο Δικαστήριο της Αυλώνας, λέγεται ότι με πλαστά έγγραφα κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις παραπάνω παρανομίες μέσω του Bardhyl Gjika, σε ρόλο ειδικού, του προαναφερόμενου Troci ως επικεφαλής του Κτηματολογίου της Αυλώνας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση έβαζε την υπογραφή του

Λόγω των συγκρούσεων, των καταγγελιών για διαφθορά και παράνομη εκποίηση περιουσίας, τα τελευταία δύο χρόνια, η Κρατική Υπηρεσία Κτηματολογίου Αυλώνας άλλαξε 10 διευθυντές, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Klodian Troci.

Το Δικαστήριο Αυλώνας επέβαλε το μέτρο της «σύλληψης και φυλάκισης» στον Klodian Troci, απαγγέλοντάς του τις κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας και πλαστογραφίας εγγράφων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου