Υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο του Μπάρι
Πέθανε στο νοσοκομείο του Μπάρι στην Ιταλία o 47χρονος Λιράκ Μπέϊκο, ένας πρώην πολιτικός κρατούμενος, ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις 10 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πρώην πολιτικών κρατούμενων για τις αποζημιώσεις τους.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον Γκιέργκ Ντρέτσα, τον πρώτο απεργό που είχε αυτοπυρποληθεί με βενζίνη.
Ο Ντρέτσα στην τηλεόραση είπε ότι ο φίλος του Λιράκ Μπέϊκο απεβίωσε σήμερα περίπου στις 11:00 στο νοσοκομείο Μπάρι όπου ελάμβανε θεραπεία τις τελευταίες 3 εβδομάδες, 2 ημέρες μετά από τον ίδιο, που είχε επίσης αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις ανάγκες των πρώην πολιτικά διωκόμενους.
Την περασμένη εβδομάδα ο Λιράκ Μπέϊκο είχε υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση, αλλά είχε επιπλοκές τις οποίες δεν κατάφερε να ξεπεράσει και η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν, μέχρι την ημέρα που κατέληξε.
Την είδηση πρόβαλαν τα μεγαλύτερα ειδησιογραφικά δίκτυα κάνοντας το γύρο του κόσμου. Εσωτερικά και εξωτερικά ο Μπερίσα δέχεται σκληρή κριτική για την στάση του έναντι των απεργών πείνας και ότι η αδιαφορία που απέδειξε ήταν παρόμοια με αυτή του δικτάτορα Χότζα.

