Ο Ευάγγελος Αποστολάκης απέρριψε την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

3d3366d3dcbd7ed0fa02146cb7b11a86_XL.jpg

Στην απόρριψη της θέσης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η αντίδρασή του ήρθε ως συνέπεια της μη συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση.

Την απόφασή του να αρνηθεί την θέση, γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ε. Αποστολάκης μέσω επίσημης δήλωσής του στο iEidiseis.gr.

Ακολουθεί η αντίδραση του πρώην υπουργού:

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Ακόμη, της παραπάνω ανακοίνωση είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για «εξαγορά» του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης την θέση που θα αναλάμβανε ο Ε. Αποστολάκης θα αναλάβει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στον οποίον θα παραμείνουν και τα καθήκοντα Πολιτικής Προστασίας μέχρι τον ορισμό νέου προϊσταμένου.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.