Κόσοβο: Από την Τουρκία η εισαγωγή των όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης

Arme-te-sekuestruara-nga-grupi-kriminal-i-trafikut-me-arme.webp

Τον περασμένο Μάιο, η σύλληψη τεσσάρων ατόμων με 10 πιστόλια στην κατοχή τους οδήγησε στην έναρξη μιας κοινής συνεργασίας μεταξύ των αρχών της Αλβανίας και του Κοσόβου, με στόχο τη διαλεύκανση ενός εκτεταμένου δικτύου διακίνησης όπλων.

Σύμφωνα με τις έρευνες, τα όπλα εισάγονταν από την Τουρκία ως αθλητικός εξοπλισμός και στη συνέχεια τροποποιούνταν στην πόλη Φερίζαϊ του Κοσόβου, μετατρέποντάς τα σε πυροβόλα. Οι διακινητές εκμεταλλεύονταν τη χαλαρή τελωνειακή επιτήρηση τα Σαββατοκύριακα, διευκολύνοντας τη μεταφορά των όπλων.

Η συνεργασία των δύο χωρών βασίστηκε στη χρήση μυστικών πρακτόρων και στη συλλογή καταθέσεων από τους συλληφθέντες. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα όπλα ανταλλάσσονταν με ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη, ενώ συνελήφθη πρόσφατα και ένας από τους βασικούς εμπλεκόμενους, ο Ευγένιος Μάνουσι, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Παράλληλα, οι αλβανικές αρχές ερευνούν αν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί για διακίνηση σε άλλες γειτονικές χώρες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρότερες κατηγορίες για τους υπόπτους. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 10 συλλήψεις στην Αλβανία και 13 στο Κόσοβο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.