Έως και 700€ τα ενοίκια για τους φοιτητές στα Τίρανα

1000047971.webp

Οι φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στην αλβανική πρωτεύουσα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εύρεση στέγης, καθώς οι τιμές των ενοικίων αυξάνονται συνεχώς κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με ειδικούς στην αγορά ακινήτων, πέρα από τα υψηλά κόστη, οι φοιτητές δυσκολεύονται επίσης επειδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνήθως προτιμούν να νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Πολλοί ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να δεχτούν φοιτητές σε ομάδες των 2-4 ατόμων που αναζητούν οικονομικότερες λύσεις σε διαμερίσματα με 2-3 δωμάτια. Συνήθως απορρίπτουν τέτοιες αιτήσεις επειδή πιστεύουν πως οι φοιτητές φεύγουν το καλοκαίρι, ενδέχεται να φθείρουν το σπίτι και δεν είναι συνεπείς.

Οι τιμές των ενοικίων έχουν φτάσει πλέον σε δυσβάσταχτα επίπεδα για πολλούς φοιτητές, με το μέσο κόστος σε περιφερειακές περιοχές να ανέρχεται στα 700 ευρώ το μήνα. Για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου και κουζίνας, οι τιμές κυμαίνονται από 500 έως 700 ευρώ μηνιαίως, ενώ για μεγαλύτερα διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 2-3 άτομα, το κόστος κυμαίνεται από 600 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή, και μάλιστα εκτός κέντρου.

Αυξητική τάση παρατηρείται και στη ζήτηση για ενοικιαζόμενες κατοικίες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τιμές πώλησης, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση των ενοικίων.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
1 σχόλιο
  • Νοικιάζω εγώ στην περιφέρεια των Τιράνων 300€ με 120 τμ σπίτι, 3 δωμάτια. Δεν με πείραζε να μείνουν 3, 4 άτομα μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.