Αναστατώνει την αλβανική μαφία με το νέο του βιβλίο ο ιταλός συγγραφέας Ροβέρτο Σαβιάνο

fallback-wp

Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ροβέρτο Σαβιάνο, πολυβραβευμένος από το βιβλίο με τίτλο Γόμορρα (Gamorra ), στο οποίο ο Σαβιάνο αποκάλυψε και κατήγγειλε τις εγκληματικές δραστηριότητες της Καμόρρα, σχεδόν επτά χρόνια από το μπεστ-σέλερ του βιβλίου, επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα καινούριο βιβλίο με τίτλο, «Zero, zero, zero», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αλβανία, και ήδη έχει αναστατώσει την αλβανική κοινή γνώμη.

Στο βιβλίο, στο οποίο περιγράφει τους διακινητές της κοκαΐνης, καθώς και την συμπεριφορά τους, ο Ιταλός δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών, κάνει τον “προφίλ” των διακινητών και μεταξύ αυτών, περιγράφει τους Αλβανούς ως αδίστακτους εγκληματίες.

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου λέει για τους Αλβανούς, «δεν χαίρονται μόνο να σε σκοτώσουν, αλλά ζητάνε να τελειώσουν και τις επόμενες γενιές “.

Αναφέρει χαρακτηριστικά,

“Οι Σέρβοι. Ακριβείς, αδίστακτοι, σχολαστικοί σε βασανιστήρια. Χαζομάρες!.

Δεν έχετε δει τους Τσετσένους. Έχουν πολλά μαχαίρια.. είναι τόσο απότομη. Εν ριπή οφθαλμού, βρίσκεις τον εαυτό σου κατακρεουργημένο στο πάτωμα. Μόνο που αυτοί είναι ερασιτέχνες μπροστά στους Λιβύους. Αυτοί σου ξεριζώνουν την καρδιά από το στήθος και το τρώνε χωρίς η ψυχή να έχει βγει ακόμα. Αυτό είναι ένα παιχνίδι τόσο παλιό όσο και ο κόσμος.

Ταξινόμηση των φρικαλεοτήτων, δέκα λαοί πιο βάναυση στον κόσμο.

Οι Αλβανοί; Αυτοί δεν ευχαριστιούνται μόνο στο να σε τελειώνουν και να απαλλαγούν από σένα. Όχι, όχι, στη συνέχεια αρχίζουν με τους συγγενείς, τις μελλοντικές γενεές. Τους εξαφανίζουν όλους. “.

Τέλος ο Σαβιάνο πιστεύει πως το οργανωμένο έγκλημα διεθνώς, η διακίνηση ναρκωτικών, μπορεί να ηττηθεί μόνο με την νομιμοποίηση

«Νομιμοποίηση είναι ο μόνος τρόπος. Αντιμέτωποι με τα δισεκατομμύρια από την διακίνηση της κοκαΐνης στον κόσμο, δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο Σαβιάνο.

Αναφέρει στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ,

“Προφανώς, αυτό θα έχει σημαντικό κοινωνικό κόστος, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για μια παράνομη υπόθεση με ετήσιο τζίρο πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια που υπονομεύει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Σαβιάνο.

Για να γράψει το νέο βιβλίο, ο δημοσιογράφος έχει περάσει αρκετούς μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από πρώην ανώτερους αξιωματούχους κατά των ναρκωτικών.

Ο τίτλος «Μηδέν, μηδέν, μηδέν» στην πράξη παραπέμπει στο ψευδώνυμο Triple Cero, το οποίο ανήκε στον Salvatore Mancuso, αρχηγός μιας παραστρατιωτικής μονάδας της Κολομβίας και σημαντικός εκφραστής της διακίνησης των ναρκωτικών στον κόσμο. Στο βιβλίο μιλάει για την ιστορία του καθώς και κορυφαίους διακινητές Κολομβίας και του Μεξικού, για τις μάχες μεταξύ των καρτέλ και τη σκληρότητα των δολοφόνων οι οποίοι βασάνισαν και τον πράκτορα της DEA, Kiki Camarena. Γραμμένο σαν ημερολόγιο, ο Σαβιανο μας δείχνει τα χιλιάδες πρόσωπα εγκληματικής βίας, τα αθώα θύματα, τα βασανιστήρια και τους ακρωτηριασμούς που υπέστησαν τα θύματα που επαναστάτησαν.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.