Απόρριψη της πρότασης Μπερίσα για ψήφισμα κατά των «σερβικών εγκλημάτων» στη Βοσνία

Απόρριψη της πρότασης Μπερίσα για ψήφισμα κατά των «σερβικών εγκλημάτων» στη Βοσνία

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν σήμερα στο αλβανικό κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα των βουλευτών της αλβανικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, για υιοθετηθεί ψήφισμα για τα εγκλήματα της Σερβίας στη Βοσνία.

Το ψήφισμα απορρίφθηκε από την αλβανική πλειοψηφία και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών να κατηγορεί τον Μπερίσα ότι προμήθευε πετρέλαιο τη Σερβία, παρά την απόφαση εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών.

Από πλευράς του ο Μπερίσα κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές ότι είναι «όμηροι» του Σέρβου προέδρου και αρνήθηκε κάθε κατηγορία του Μπάλα ότι παραβίασε το εμπάργκο του ΟΗΕ προμηθεύοντας πετρέλαιο στη Σερβία, λίγους μήνες πριν από τη σφαγή στη Βοσνία.

«Η ψηφοφορία που κάνατε σήμερα κατά του ψηφίσματος εξυπηρετεί μόνο τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τι να περιμένεις από τον επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης, από έναν σκλάβο του Αλεξάνταρ Βούτσιτς…

Με τη σημερινή επαίσχυντη ψηφοφορία, καταπατήσατε το αίμα 8 χιλιάδων θυμάτων στη Βοσνία», είπε ο Μπερίσα.

Μέχρι στιγμής ο διχασμός της αλβανικής αντιπολίτευσης εξυπηρετεί μόνο την αλβανική κυβέρνηση, ενώ οι επιθέσεις Μπερίσα αφορούν και την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου