Η Kim ζήτησε από τον Μπερίσα να μην διεκδικήσει προσωρινά την προεδρία του ΔΚ

Η Kim ζήτησε από τον Μπερίσα να μην διεκδικήσει προσωρινά την προεδρία του ΔΚ

Αφότου η Πρέσβης των ΗΠΑ αναγνώρισε τον Enkelejd Alibeaj ως προσωρινό πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς χθες συναντήθηκε μαζί του, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση ως παραβίαση και αποτυχημένη προσπάθεια προσδιορισμού του αρχηγού του ΔΚ Αλβανίας.

Σε συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό μέσο, ο Μπερίσα είπε ότι για πρώτη φορά η Kim έστειλε άτομο στο γραφείο του, το οποίο του πρότεινε να εγκαταλείψει προσωρινά την κούρσα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, εξασφαλίζοντας η ίδια την αποχώρηση του Μπάσα.

«Παραβίαση των βασικών αρχών στις οποίες βασίζεται η δημοκρατία, του καθεστώτος της, αλλά ήταν και η επόμενη αποτυχημένη προσπάθεια της κυρίας να καθορίσει τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος. Θέλω να κάνω γνωστό στους Αλβανούς πολίτες και ειδικότερα στους Δημοκρατικούς ότι μετά τις εκλογές της 6ης Μαρτίου, η Πρέσβυς Kim έστειλε ένα άτομο στο γραφείο μου με τις προτάσεις της.

Προτάσεις που συνίστανται στο να εγκαταλείψω προσωρινά την κούρσα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, να διορίσω όποιον θέλω προσωρινά και μετά θα μπορούσα να διεκδικήσω ο ίδιος την προεδρία, παρέχοντας πλήρη εγγύηση ότι ο Μπάσα θα αποχωρούσε.

Η απάντησή μου ήταν «απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβασή σας στα εσωτερικά προβλήματα του ΔΚ, σας προτρέπω σθεναρά να μην ανακατευτείτε στην εκλογή των φόρουμ και του προέδρου του ΔΚ καθώς χωρίς αμφιβολία δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιες παρεμβάσεις», είπε ο Μπερίσα.

Θεωρώντας απαράδεκτες τις παρεμβάσεις της Yuri Kim στις υποθέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, καλεί επίσης τους Αλβανούς να μην επηρεαστούν σχετικά με την αμερικανική υποστήριξη.

«Θεωρώ απαράδεκτη την ανάμιξή της στις εσωτερικές υποθέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και πιστεύω ότι κανένας Αλβανός, παρά τις πεποιθήσεις του, δεν δέχεται κάτι τέτοιο για κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά κάνω έκκληση προς τους Αλβανούς και Δημοκρατικούς.

Αυτές οι συμπεριφορές βλάπτουν την εικόνα της χώρας, της ελευθερίας ενώπιον των Αλβανών, γι' αυτό καλώ τους Αλβανούς να μην επηρεάσουν τη γνώμη τους για τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι απλώς μια ακόμη αποτυχία, απόδειξη μιας αδίστακτης πίεσης στο δικαστικό σύστημα, το οποίο έχω καταγγείλει προηγουμένως για την παρέμβαση της κυβερνήτη (εννοεί την Kim) στο κολέγιο ελέγχου για ορισμένα πρόσωπα…

Η Yuri Kim έχει κάνει τα πάντα για να κόψει τους δεσμούς με τους Δημοκρατικούς. Ως εκ τούτου, θα την συμβουλεύσω, εάν θέλει να έχει ειλικρινή επικοινωνία μαζί τους, να ζητήσει συγγνώμη από τους Δημοκρατικούς για την έκφραση του σκληρού δικτάτορα Enver Hoxha, που χρησιμοποίησε τον Αύγουστο.

Ήταν μια καλά μελετημένη φράση.

Είτε σπούδασε τον Ενβέρ Χότζα, είτε στα νιάτα της είχε σχέσεις με μαρξιστικές-λενινιστικές ομάδες που κυκλοφόρησαν τα έργα του συγγραφέα. Ήταν μια επιλογή φράσεων για να προσβάλει τους Αλβανούς, οι οποίοι, λόγω της ακραίας φτώχειας που προκάλεσε η δικτατορία του Ενβέρ Χότζα, έτρωγαν χόρτα αντί για φαγητό», κατέληξε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου