Πυροβολισμοί στα Τίρανα με ένα νεκρό - Αντιδρά ο Μέτα

Πυροβολισμοί στα Τίρανα με ένα νεκρό - Αντιδρά ο Μέτα

Έντονα αντέδρασε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, μετά τους χθεσινοβραδινούς πυροβολισμούς στα Τίρανα όπου ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μέτα θεωρεί το εν λόγω γεγονός ανοιχτή πρόκληση των εγκληματικών ομάδων προς το κράτος και τους θεσμούς, αλλά και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

«Καταδικάζω έντονα τα εγκληματικά γεγονότα του τέλους του χρόνου και των πρώτων ημερών του νέου έτους, που σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας, και ιδιαίτερα το μοιραίο γεγονός στην οδό «Don Bosko», στα Τίρανα, χθες, που έληξε με τον φόνο ενός πολίτη και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Μια τέτοια εγκληματική ενέργεια, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας, όχι μόνο συνιστά ανοιχτή πρόκληση των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος για το κράτος και τους θεσμούς του, αλλά και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τις ζωές των ίδιων των πολιτών στα Τίρανα».

Σύμφωνα με τον Αλβανό ΠτΔ, αυτό είναι συνέπεια του μη εντοπισμού άλλων εγκληματικών πράξεων και της μη προσαγωγής των δραστών στην αλβανική δικαιοσύνη.

Επίσης κάλεσε τις αρχές επιβολής του νόμου να συλλάβουν τους δράστες και να αποτρέψουν τέτοια γεγονότα.

«Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας σειράς άλλων εγκληματικών πράξεων, οι οποίες παρέμειναν άγνωστες και όπου οι δράστες δεν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Καλώ την Κρατική Αστυνομία, καθώς και όλα τα όργανα επιβολής του νόμου στη χώρα, να ενισχύσουν το έργο τους, πρώτα για τη σύλληψη των δραστών αυτού του σοβαρού εγκλήματος, αλλά και για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας για την αποτροπή τέτοιων γεγονότων στο μέλλον».

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη αύξηση της εγκληματικότητας στην Αλβανία, η οποία και παράλληλα στοχεύει στην ένταξή της στην ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου