Εσκομπάρ: Κυρώσεις στο ΔΚ εάν εκλεγεί ο Μπερίσα πρόεδρος

Εσκομπάρ: Κυρώσεις στο ΔΚ εάν εκλεγεί ο Μπερίσα πρόεδρος

Ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ Γκαμπριέλ Εσκομπάρ κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία, σχετικά με την κήρυξη του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από τις ΗΠΑ, ανέφερε πως τέτοιες αποφάσεις είναι θεσμικές και καθόλου πολιτικές.

Ακόμη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Δημοκρατικό Κόμμα, σε περίπτωση που ο Μπερίσα εκλεγεί και πάλι πρόεδρός του.

«Θα υπάρξουν συνέπειες αν το Δημοκρατικό Κόμμα εκλέξει επικεφαλής του κάποιον που κηρύχθηκε non grata ».

Από πλευράς του ο Μπερίσα συνεχίζει να υποστηρίζει πως η απόφαση να τον κηρύξουν οι ΗΠΑ non grata ήταν σχέδιο του Σόρος και των φίλων του, τους θεωρεί τόσο λανθασμένους, όσο και επικίνδυνους.

«Δεν θέλω ο κόσμος να βλέπεις αυτές τις σκέψεις και τις ανακοινώσεις ως πολιτικό εργαλείο. Πρόκειται για θεσμικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Να τι είναι. Επομένως, δεν γίνεται από μία διοίκηση, δεν γίνεται από έναν υπεύθυνο λήψης αποφάσεων και δεν γίνεται από ένα μέλος ή μια οργάνωση εντός του υπουργικού συμβουλίου. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια και καταλήξαμε συναινετικά σε αυτό», είπε ο Εσκομπάρ.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα διαθέσουν στοιχεία και δεδομένα στο αλβανικό δικαστικό σύστημα όσον αφορά την περίπτωση του Μπερίσα και της οικογένειάς του, ο Εσκομπάρ απάντησε:

«Έχουμε ένα εξαιρετικό σύστημα επιβολής του νόμου και νομικής συνεργασίας, και ναι, μπορούμε να το κάνουμε», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου