ΗΠΑ: Διασφάλιση της αμυντικής ετοιμότητας της Αλβανίας

ΗΠΑ: Διασφάλιση της αμυντικής ετοιμότητας της Αλβανίας

Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Τίρανα, Yuri Kim επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα την Ευρωπαϊκή Διοίκηση και τον Στρατό των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική.

Σύμφωνα με το ΑΤΑ, την επίσκεψη αυτή, η Αμερικανίδα πρέσβης συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Αλβανικού Γενικού Επιτελείου, Υποστράτηγο, Bajram Begaj και τον Διοικητή των Αλβανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ταξίαρχος. Ο Στρατηγός Arben Kingji, Ακόλουθος Άμυνας στην Αλβανία, ο Διοικητής του Ναυτικού των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μίλνερ και ο Αντισυνταγματάρχης Έρολ Μουνίρ του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας του Στρατού των ΗΠΑ.

Βαδίζοντας στα χνάρια της άσκησης Defender Europe 2021, η Πρέσβης Kim και ο Αρχηγός του Επιτελείου Begaj συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη και την Αφρική, Στρατηγό Cavoli, στο Βισμπάντεν, και τον Αναπληρωτή Διοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης, LTG Howard, στη Στουτγάρδη.

Δίνοντας έμφαση στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας, συζήτησαν μέτρα για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας, τη βελτίωση των δυνατοτήτων και τη διασφάλιση ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας.

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στρέφεται έντονα τον τελευταίο καιρό στην αμυντική αναβάθμιση της Αλβανίας με πολλές εκπαιδεύσεις να λαμβάνουν χώρα και επίσης αρκετές προσφορές σε εξοπλισμό και άλλα σχετικά αμυντικά μέσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου