ΠτΔ Αλβανίας: Προεκλογικά παιχνίδια με την συμφωνία για ΑΟΖ

ΠτΔ Αλβανίας: Προεκλογικά παιχνίδια με την συμφωνία για ΑΟΖ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μάλλον δεν έχει ενημερωθεί πως το ζήτημα της ΑΟΖ έχει ανατεθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θαλάσσιο ζήτημα με την Ελλάδα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν συζήτησε μαζί του για την διαπραγμάτευση ή τη συζήτηση με την Ελλάδα εξ ονόματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας σχετικά με το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.

Ο Μέτα είπε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος όσον αφορά το Σύνταγμα, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και μέσω θεσμικής συνεργασίας.

«Για οποιαδήποτε εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα ή επηρεάζει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ των δύο χωρών, ζήτησα διεξοδικές πληροφορίες και πλήρη ανάλυση από την αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ευθύνες που της ανήκουν βάσει του νόμου.

Είμαι και παραμένω συνεπής και διαφανής με την Κυβέρνηση, τη Συνέλευση και άλλους συνταγματικούς θεσμούς, προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της αυστηρής εφαρμογής του Συντάγματος», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Διαβεβαίωσε ότι οι Αλβανοί πολίτες δεν θα δεχτούν ούτε στιγμή να θιχτεί το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Αλβανίας από οποιοδήποτε άτομο που καταχράται την εξουσία που του έχει ανατεθεί από τον αλβανικό λαό».

Οι δηλώσεις του Μέτα έγιναν στη συνάντηση με ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών και μέλη του ακαδημαϊκού κόσμου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Ακαδημίας «Οι ρίζες μας», οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου