Η πολίτικη κρίση στην Αλβανία εντείνει το κλίμα εκφοβισμού στην Βόρειο Ήπειρο (Βίντεο)

 Η πολίτικη κρίση στην Αλβανία εντείνει το κλίμα εκφοβισμού στην Βόρειο Ήπειρο

Σε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση βυθίζεται η Αλβανία. Οι επιπτώσεις ακουμπούν και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Μόνο τις τελευταίες μέρες είχαμε μπαράζ διαρρήξεων. ."Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού" λένε οι ομογενείς.

Μόνο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο επιτήδειοι έκαναν γης μαδιάμ τις περιουσίες Βορειοηπειρωτών που ζουν στο χωριό Γεωργουτσάτες.

Στόχος των επιθέσεων δεν είναι τα σπίτια. Είναι οι άνθρωποι. Κάποιοι ενοχλούνται που οι Βορειοηπειρώτες ακόμα στέκουν στα πόδια τους.

Αυτό που φοβούνται οι ομογενείς είναι να μην γίνουν η "παράπλευρη απώλεια" του αναβρασμού που επικρατεί στην Αλβανία. Η χώρα οδηγείται σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο ακυρώνει τις εκλογές της 30ης Ιουνίου.

Ο Ράμα επιμένει ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν. Μάλιστα τράβηξε το σχοινί και απείλησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας πως θα προχωρήσει στην καθαίρεση του .Την Πέμπτη συγκαλείται το κοινοβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του Ιλίρ Μέτα.

Κείμενο : Κατερίνα Ρίστα / Πηγή: Star channel

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου