Εκδήλωση με θέμα: «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο, Όχι άλλη Απάθεια»

 Εκδήλωση με θέμα: «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο, Όχι άλλη Απάθεια»

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τις τελευταίες εξελίξεις στην ιδιαίτερή μας πατρίδα τα εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτικά σωματεία διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο, Όχι άλλη Απάθεια» .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής, Χώρος πολιτισμού, Διεύθυνση: Ξενοφώντος 4 - Σύνταγμα, Αθήνα

Θα μιλήσουν:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ποινικολόγος: Η νομική διάσταση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Λεωνίδας Παππάς, π. Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Η Βόρειος Ήπειρος σήμερα

Άγγελος Συρίγος, διεθνολόγος: Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις

Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και συγγραφέας: Ο ιδεολογικός απεγκλωβισμός στα Εθνικά Θέματα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Εκ μέρους των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτικών Σωματείων

Έφυγε από την ζωή ο Ηπειρώτης μουσικός Μπάμπης Χαλ...
Μέγιστης σημασίας για όλη την Ήπειρο η επέκταση τη...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τη δεκαετία το 90 που ήρθαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, έφεραν την οικονομική καταστροφή σε όλους τους μικρούς αγρότες και σε όλους τους μικρούς επαγγελματίες. Σήμερα πάρα τα όσα επιμένουν να κάνουν οι Αλβανοί στους βορειοηπειρώτες, στην Ελλάδα συνεχίζουμε βλακωδώς να ενισχύουμε την οικονομία τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς σ’ αυτό το παραλογισμό.
Πρέπει λοιπόν να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να ξεσκεπαστεί το ψέμα περί οικονομικής ωφέλειας από τους Αλβανούς εργάτες και επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Πρέπει να καταδειχθεί ποια μερίδα Ελλήνων βγαίνει οικονομικά χαμένη και με ποιόν τρόπο, αλλά και ποιχοι είναι αυτοί που οικονομικά επωφελούνται (μεγαλοαγρότες, πολιτικοί, εργολάβοι, κλπ) και με ποιόν ακριβώς τρόπο από τους αλβανούς εργάτες και ποια τα ανταλλάγματα που τους παρέχουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν φθηνά εργατικά χέρια, (Για παράδειγμα ξέρω πολλές περιπτώσεις μεσαίων αγροτών, που δίνουν στους αλβανούς κάποια από τα χωράφια τους με αντάλλαγμα να έχουν δωρεάν εργατικά χέρια στα χωράφια που τους απομένουν και να εμφανίζονται αυτά τα αλβανικά αγροτικά προϊόντα στο παζάρι στο όνομα του εργοδότη τους, αλλά όλα τα λεφτά να καταλήγουν στους αλβανούς, χωρίς ο καταναλωτής να το γνωρίζει αυτό). Πρέπει να μάθει ο πολύς κόσμος γιατί είναι επικίνδυνο να βρίσκονται ανάμεσά μας Αλβανοί, σε μία περίοδο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πολεμική εμπλοκή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Εν κατακλείδι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το σύνολο των Ελλήνων έχει μια ελλιπέστατη γνώση για το τι τραβάνε οι ξεχασμένοι βορειοηπειρώτες από τους αλβανούς, αλλά και για το ποια ακριβώς είναι η ζημία που προκύπτει από την παρουσία τους στη χώρα μας. Αυτή η έλλειψη ενημέρωσης πρέπει να σταματήσει και να μάθουν όλοι και αναλυτικά τι πραγματικά συμβαίνει.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη