Γερμανικός αστερίσκος στις ενταξιακές ελπίδες της Αλβανίας

 Γερμανικός αστερίσκος στις ενταξιακές ελπίδες της Αλβανίας

Μήνυμα στην Αλβανία πως οφείλει να πείσει τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσήλωση της στις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανοίξουν τα πρώτα ενταξιακά κεφάλαια το επόμενο έτος έστειλε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Στις αρχές του καλοκαιριού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ τον Ιούνιο του 2019, ζητώντας όμως από αμφότερες τις βαλκανικές χώρες να ενισχύσουν το κράτος δικαίου και να καταπολεμήσουν βαθύτερα την διαφθορά.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα ο κ. Μας είπε πως η ΕΕ «έχει ξεκαθαρίσει πως ο Ιούνιος του 2019 δεν σημαίνει πως οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν αυτόματα», όπως μεταδίδει το Associated Press.

Ο κ. Μάας υπερθεμάτισε ότι η ΕΕ προσδοκά να δει μέτρα που θα θωρακίζουν το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο αλβανός ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι είπε από την πλευρά του ότι τα Τίρανα έχουν αρχίσει την προπαρασκευαστική διαδικασία με τις Βρυξέλλες ενώ προσέθεσε ότι θεωρεί τη βοήθεια του Βερολίνου «πολύτιμη» και «αναντικατάστατη».

Σημειώνεται πως πριν από δύο μήνες ο βραχίονας του Συμβουλίου της Ευρώπης που μελετά την πάταξη της διαφθοράς εξέδωσε ιδιαίτερα αρνητική έκθεση για την ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας την επίδοση των Σκοπίων «ξεκάθαρα απογοητευτική».

skai.gr

Διατηρούν τα ανθελληνικά σχολικά βιβλία οι Αλβανοί...
Συμφέρει την Ελλάδα η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια;

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη