Αλβανία: Υπογράφεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για σιδηροδρομική γραμμή 120 χιλιομέτρων

Αλβανία: Υπογράφεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για σιδηροδρομική γραμμή 120 χιλιομέτρων

Η αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχετικά με το έργο κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Vorë-Hani i Hoti.

...

ΕΤΕπ: Δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ για σιδηροδρομική σύνδεση Αλβανίας-Μαυροβουνίου

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μέσω της BEI Globale, υπέγραψε δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με την Αλβανία. Το δάνειο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου χρηματοδοτικού πακέτου από την Team Eu...
«Μια γραμμή μήκους 120 χιλιομέτρων, σημαντική όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για την περιοχή, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των πολιτών, αλλά και των εμπορευμάτων», τόνισε η υπουργός.

Η Μπαλούκου τόνισε ότι μετά το τμήμα Τίρανα-Δυρράχιο με υποκατάστημα στο Αεροδρόμιο, το Vorë-Hani i Hoti είναι το δεύτερο μεγάλο έργο της αλβανικής κυβέρνησης στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

«Η ΕΤΕπ παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας για την υλοποίηση πολλών στρατηγικών έργων οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής», είπε.

Το 2029 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σιδηρόδρομος και θα κοστίσει 356 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει περίπου 2,3 εκατ. επιβάτες ετησίως.

...

Αλβανία: Δάνειο 98,75 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΤΑΑ για την αποκατάσταση και τον εξηλεκτρισμό σιδηροδρόμου

Η σιδηροδρομική γραμμή Vore - Hani i Hotit σηματοδοτεί το δεύτερο έργο σιδηροδρομικής υποδομής στην Αλβανία, στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου