Αλβανία: Δάνειο 98,75 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΤΑΑ για την αποκατάσταση και τον εξηλεκτρισμό σιδηροδρόμου

Αλβανία: Δάνειο 98,75 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΤΑΑ για την αποκατάσταση και τον εξηλεκτρισμό σιδηροδρόμου

Η σιδηροδρομική γραμμή Vore - Hani i Hotit σηματοδοτεί το δεύτερο έργο σιδηροδρομικής υποδομής στην Αλβανία, στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας των σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, προωθεί τη διασύνδεση και τις οικονομικές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες – στην προκειμένη περίπτωση, με το Μαυροβούνιο, για να ακολουθήσει το πρώτο σιδηροδρομικό τμήμα του Διαδρόμου VIII που συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με τη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτές οι επενδύσεις θα προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο στην Αλβανία, ευθυγραμμίζοντας με τον στόχο της προώθησης πράσινων, σταθερών και ενσωματωμένων οικονομιών στα Δυτικά Βαλκάνια. Η αλβανική κυβέρνηση παραμένει ευγνώμων στην ΕΤΑΑ και στην ΕΕ για τη συνεχή υποστήριξη στην ανάπτυξη στρατηγικών έργων στην Αλβανία.

Αυτό το έργο αποτελεί τη δεύτερη επένδυση της Τράπεζας σε σιδηροδρομικές υποδομές στην Αλβανία, μετά από ένα δάνειο 36,9 εκατομμυρίων ευρώ για το τμήμα Τίρανα-Δυρράχιο, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Η επένδυση συγχρηματοδοτείται με μια επιχορήγηση επένδυσης ύψους 35,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ μέσω του WBIF και την κυβέρνηση της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου