Ψηφίστηκε η παράταση του νόμου των στρατηγικών επενδύσεων μέχρι το τέλος 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ψηφίστηκε η παράταση του νόμου των στρατηγικών επενδύσεων μέχρι το τέλος 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής της Αλβανίας σημαδεύτηκε από χάος, θορύβους και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Παρά το τεταμένο κλίμα, η σοσιαλιστική πλειοψηφία κατάφερε να ψηφίσει σε χρόνο 30 λεπτών μια σειρά από νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της προθεσμίας για στρατηγικές επενδύσεις έως το τέλος του 2024.

...

Η παράταση του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις στην Αλβανία είναι μία κρατική κατάληψη

Πριν από δύο χρόνια, μια διεθνής έκθεση διευκρίνισε στο κοινό πώς η αλβανική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη Βουλή ως συμβολαιογράφο για να εγκρίνει τους τελωνειακούς νόμους. Το κοινοβούλιο θεωρείται ένας...

Η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται από την αρχή, με τον Gazment Bardhi και την επικεφαλής της συνεδρίασης, Ermonela Felaj, να έρχονται σε αντιπαράθεση. Η Felaj κατηγορήθηκε ότι ψήφισε νόμους παράνομα, καθώς δεν υπήρχε απαρτία στην αίθουσα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, 71 βουλευτές οφείλουν να είναι παρόντες για να θεωρηθεί νόμιμη η ψηφοφορία.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, η ψηφοφορία προχώρησε κανονικά, με τους 68 βουλευτές της σοσιαλιστικής πλειοψηφίας να υπερψηφίζουν τα νομοσχέδια.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή κριτική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των ολιγαρχών και για ψήφιση νόμων χωρίς απαρτία. Ο Bardhi κάλεσε τον πρόεδρο να μην επικυρώσει τα νομοσχέδια, ενώ η αντιπολίτευση χαρακτήρισε τον νόμο για τον τουρισμό ως μέθοδο προστίμου στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν οι νόμοι για τους υδάτινους πόρους, την προστασία του ανταγωνισμού, καθώς και τροποποιήσεις στον νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 4 διαγραφέντες βουλευτές της Επανίδρυσης δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Συνολικά, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ανέδειξε το τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Αλβανία, με την αντιπολίτευση να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και να καταγγέλλει πρακτικές που θεωρεί αντιδημοκρατικές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου