16,9 εκατ. ευρώ κόστισε η Απογραφή του 2023 στην Αλβανία

16,9 εκατ. ευρώ κόστισε η Απογραφή του 2023 στην Αλβανία

Το Ινστιτούτο Στατιστικής απάντησε στον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Salianji σχετικά με την καθυστέρηση στη δημοσίευση των στοιχείων της Απογραφής του 2023.

Ο βουλευτής ζήτησε διευκρινίσεις από το INSTAT για αυτή τη σημαντική διαδικασία, για τη μέθοδο που ακολουθήθηκε και για την ανησυχία της κυβερνητικής παρέμβασης.

Από την άλλη, για πρώτη φορά ο θεσμός αυτός προβαίνει σε οικονομική διαφάνεια, δείχνοντας πόσο κόστισε στους Αλβανούς η απογραφή που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο. Και κόστισε όχι λίγο, αλλά 16,9 εκατ. ευρώ.

...

Απογραφή στην Αλβανία 2023: Πότε αναμένεται να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα;

Η διευθύντρια του Αλβανικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT), Έλσα Δούλι, σε δήλωση στα ΜΜΕ αυτή την Τρίτη μίλησε για τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού. Η Δούλι τόνισε ότι τα δεδομένα που σχετίζοντα...

Συγκεκριμένα στην απάντηση του INSTAT αναφέρεται:

«Πρέπει να τονίσουμε ότι η διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών 2023 δεν ολοκληρώνεται με το κλείσιμο της επιτόπιας συλλογής δεδομένων ή της μετα-απογραφικής έρευνας. Αυτή τη στιγμή, το INSTAT βρίσκεται στη φάση κωδικοποίησης ταξινομήσεων και καθαρισμού διπλότυπων μέχρι τη δημοσίευση των κύριων αποτελεσμάτων τον Ιούνιο του 2024.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το σχέδιο διανομής, θα συνεχιστεί με: τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων της Απογραφής σε επίπεδο περιφέρειας/δήμου τον Οκτώβριο του 2024, ενώ τον Δεκέμβριο του 2024 η INSTAT έχει προγραμματίσει να στείλει τα στοιχεία και τα μεταδεδομένα της Απογραφής στη Eurostat. Περαιτέρω, θα συνεχιστεί η εις βάθος μελέτη των στοιχείων της Απογραφής, όπου θα γίνουν και θεματικές αναλύσεις».

...

Ανενεργή η βάση δεδομένων του Αλβανικού Ινστιτούτου Στατιστικής λόγω επίθεσης Ιρανών χάκερ

Η βάση δεδομένων του Αλβανικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT) δεν είναι ενεργή από τις 31 Ιανουαρίου, όταν η ομάδα χάκερ «Homeland Justice» ανακοίνωσε ότι είχε επιτεθεί στους διακομιστές και στο δίκ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου