O σιδηρόδρομος που θα συνδέει το Κόσοβο με την Αλβανία

O σιδηρόδρομος που θα συνδέει το Κόσοβο με την Αλβανία

Ο Υπουργός Υποδομών του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι υπάρχει διμερής συμφωνία για τη διαδρομή από την οποία θα διέρχεται ο σιδηρόδρομος που συνδέει το Κόσοβο με την Αλβανία.

«Ο σιδηρόδρομος Πρίστινα-Δυρράχιο, ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο προχωρά ολοένα και περισσότερο καθημερινά και αφού ξεκινήσει η διαδικασία της μελέτης σκοπιμότητας, θα ξεκινήσουν εντατικές εργασίες για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής για το έθνος» έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο σιδηρόδρομος που θα συνδέει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να περάσει εν μέρει στην τροχιά όπου θα κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος Vorë-Hani i Hoti.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι ο σιδηρόδρομος Αλβανίας-Κοσόβου θα περάσει από τη Σκόδρα, την Γκιάκοβα και τελικά στην Πρίστινα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μια λύση που πολύ επιθυμεί η πλευρά του Κοσσυφοπεδίου.

«Επικοινωνήσαμε επίσης με το Κοσσυφοπέδιο για την πρόοδο του σιδηροδρομικού έργου Δυρράχιο-Πρίστινα. Θα υπάρξει αλλαγή της γραμμής που θα περνά από τη Σκόδρα προς τη Γκιάκοβο και την Πρίστινα και αυτή είναι μια πολύ επιθυμητή λύση από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Ράμα.

...

Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας ξεπέρασαν τα 440 εκατ. ευρώ το 2023

Η Συμμαχία Επιχειρήσεων Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησε μια μελέτη σχετικά με τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας για το έτος 2023. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι εμπορικές αντ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου