Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας ξεπέρασαν τα 440 εκατ. ευρώ το 2023

Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας ξεπέρασαν τα 440 εκατ. ευρώ το 2023

Η Συμμαχία Επιχειρήσεων Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησε μια μελέτη σχετικά με τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας για το έτος 2023. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι εμπορικές ανταλλαγές έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το 2022, ξεπερνώντας τα 440 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τις Επιχειρήσεις, Αγκίμ Σαχίνι, δήλωσε ότι αυτός ο αριθμός είναι ρεκόρ.

«Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας το 2023 έχουν σημειώσει ρεκόρ 440 εκατομμυρίων ευρώ και αυτός είναι ίσως ο μόνος λόγος που δικαιολογεί τον Εθνικό Δρόμο και τις μελλοντικές επενδύσεις στους σιδηροδρόμους του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας».

Ο Shahini λέει ότι ανεξάρτητα από την πολιτική, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας.

«Ταυτόχρονα, αυτό δείχνει ότι παρά την ψύξη των σχέσεων πολιτικών ή κυβερνήσεων, οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, με τους καταναλωτές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των σχέσεων και των εμπορικών ανταλλαγών».

Ωστόσο, όσον αφορά τις επενδύσεις του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία, ο Shahini λέει ότι κατά τη θερινή περίοδο ανέρχονται σε πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτές είναι αξίες που αυξάνουν την εμπιστοσύνη μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας».

Ο Shahini λέει ότι οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου έχουν αντικαταστήσει τα προϊόντα που έπαιρναν παλαιότερα από τη Σερβία με αυτά από την Αλβανία.

«Οι καταναλωτές του Κοσσυφοπεδίου και οι Αλβανοί καταναλωτές, όταν θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και την παραγωγή της χώρας».

«Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο κρατών μας Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας για το έτος 2023 έσπασαν το ρεκόρ εισαγωγών και εξαγωγών μεταξύ επιχειρήσεων, όπου το Κοσσυφοπέδιο έχει εισαγάγει από την Αλβανία περίπου 326 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις του Κοσσυφοπεδίου έχουν εξάγει περίπου 113 εκατομμύρια ευρώ. Αν το συγκρίνουμε με το έτος 2022, οι εμπορικές συναλλαγές ήταν 356 εκατ. ευρώ, ενώ το 2023 ήμασταν 439 εκατ. ευρώ ή αύξηση περίπου 83 εκατ. ευρώ ή πάνω από 23% επιπλέον», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Η Συμμαχία εκτίμησε ότι ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κυβερνητικές σχέσεις, οι επιχειρήσεις, οι πολίτες και οι καταναλωτές και στις δύο πλευρές αυξάνουν τη συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη προς όφελος της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου