ΕΕ: Επικυρώθηκε η συμφωνία υψηλού επιπέδου για το δίκτυο μεταφορών στην Αλβανία

ΕΕ: Επικυρώθηκε η συμφωνία υψηλού επιπέδου για το δίκτυο μεταφορών στην Αλβανία

Επικυρώνεται η συμφωνία υψηλού επιπέδου μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ενδεικτικούς χάρτες του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών στην Αλβανία.

H Αλβανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στην επέκταση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών στην Αλβανία ως μέρος της πολιτικής διεύρυνσης· λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενδεικτικοί χάρτες του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών επεκτάθηκαν και στην Αλβανία, στοχεύουν στη διασφάλιση της συνοχής μεταξύ του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δικτύου μεταφορών της Αλβανίας.

«Η Αλβανία και η ΕΕ στοχεύουν στην προώθηση του κατάλληλου σχεδιασμού και ανάπτυξης μιας βιώσιμης και αποδοτικής από πλευράς πόρων συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αλβανίας, καθώς και στη διευκόλυνση της αναγνώρισης κοινών προτεραιοτήτων υποδομής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αλβανίας». δηλώνεται σε συμφωνία.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, προορίζεται να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του τρέχοντος δικτύου μεταφορών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποδεχτούν τους προσαρμοσμένους ενδεικτικούς χάρτες του δικτύου υποδομής μεταφορών στην Αλβανία, που επισυνάπτονται στην τρέχουσα συμφωνία υψηλού επιπέδου.

«Αυτή η συμφωνία υψηλού επιπέδου δεν δημιουργεί, ούτε προορίζεται να δημιουργήσει δικαιώματα ή υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς ή εσωτερικού δικαίου», αναφέρει η συμφωνία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου