Σύλληψη κατασκόπου της αλβανικής SHISH από τη σερβική BIA

Σύλληψη κατασκόπου της αλβανικής SHISH από τη σερβική BIA

Μέλη της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφάλειας κα Πληροφοριών (BIA) ανακάλυψαν και εξάρθρωσαν ένα δίκτυο κατασκοπείας στο έδαφος της Σερβίας.

Συνελήφθη ο υπήκοος Σερβίας D.R., ύποπτος ως συνεργάτης της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας - SHISH το 2022, με εντολή και καθήκοντα της οποίας ενήργησε.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι συνέστησε επαφές με τη δομή ασφαλείας που λειτουργεί υπό την εποπτεία των προσωρινών ιδρυμάτων της Πρίστινα, τη λεγόμενη «Κοσοβιακή Υπηρεσία Πληροφοριών», και ασχολήθηκε με τη συλλογή σχετικών πολιτικών, δεδομένων ασφαλείας και οικονομικών στη Σερβία που αποτελούσαν αντικείμενο ενδιαφέροντος της υπηρεσίας πληροφοριών της Αλβανίας.

Έτσι, για την υπηρεσία πληροφοριών της Αλβανίας, έχει συλλέξει πληροφορίες για μεμονωμένα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας και Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, και με εντολή τους έχει εμπλακεί σε καταστάσεις κρίσης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και την άνοδο των οδοφραγμάτων.

Σε αρκετές περιπτώσεις, έχει απαθανατίσει τις κινήσεις των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή του δήμου Rashka, κυρίως των μονάδων του Σερβικού Στρατού.

Πρόθεσή του ήταν να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό βίντεο για τους «στόχους» και να το παραδώσει στην υπηρεσία πληροφοριών της Αλβανίας.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της υπηρεσίας πληροφοριών της Αλβανίας κυρίως στα Σκόπια και την Αλβανία και αρκετές φορές στις πόλεις Pejë και Zhur.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου