Νέο Υπουργείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς συστήνει ο Ράμα

Νέο Υπουργείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς συστήνει ο Ράμα

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα πρότεινε την Αντέα Πιρντένι ως Υπουργό Επικρατείας για τη Δημόσια Διοίκηση και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Την πρόταση για τη δημιουργία νέου υπουργείου έκανε γνωστή ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης με ανάρτησή του στο Twitter όπου αναφέρει ότι «στο στάδιο που η Αλβανία επεξεργάζεται τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδείκνυται οι πολιτικές της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς να εναρμονίζονται καλύτερα μεταξύ των εκτελεστικών θεσμών».

«Σε αυτή τη νέα φάση ανάπτυξης της χώρας και στις συνθήκες που η Αλβανία επεξεργάζεται τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού μόλις έκανε με επιτυχία το πρώτο της βήμα, απαιτείται μια νέα προσέγγιση στη δημόσια διοίκηση, για τους ανταγωνιστικούς μισθούς και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού μας, αντιμετωπίζοντας όλους τους κρίκους της διαδικασίας λειτουργίας του, από την πρόσληψη έως την προαγωγή εργαζομένων, την επανεξέταση με πιο απαιτητικό μάτι και με πιο ενοποιημένη τεχνογνωσία της οργάνωσης των ιδρυμάτων, των δομών και των λειτουργιών τους, των διαδικασιών εργασίας και της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης· δημιουργία καλύτερων συνθηκών και βιώσιμων μηχανισμών για την παρακίνηση και την εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων μας και ούτω καθεξής... Είναι επίσης σκόπιμο οι πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς να εναρμονίζονται καλύτερα μεταξύ των εκτελεστικών οργάνων, με τις απαιτήσεις της απαιτητικής διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για όλους τους θεσμούς της χώρας, καθώς και με την ίδια την κοινωνία των πολιτών και την επιχειρηματικότητα.

Προκειμένου να προωθήσω αυτή τη νέα προσέγγιση και να αντιμετωπίσω τις παραπάνω προκλήσεις, θα στείλω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση για έγκριση άλλου νέου μέλους του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου, ως Υπουργού Επικρατείας Δημόσιας Διοίκησης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Το έργο αυτό θα επιτελέσει η κ. Adea Pirdeni, η οποία ασκεί το ρόλο της Υφυπουργού Δικαιοσύνης τα τελευταία τρία χρόνια και έχει ξεχωρίσει με την ηγεσία και τον επαγγελματισμό της ως Αναπληρωτής Επικεφαλής Διαπραγματευτής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην κάλυψη του μείζονος κεφαλαίου της Δικαιοσύνης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων», γράφει ο Ράμα στο Twitter.

Επί του παρόντος, η Adela Pirdeni κατέχει τη θέση της υφυπουργού Δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου