Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των Δημοκρατικών του Μπερίσα: «Αγώνας κατά της δικτατορίας»

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των Δημοκρατικών του Μπερίσα: «Αγώνας κατά της δικτατορίας»

Μετά τη διαμαρτυρία έξω από τους χώρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, συνοδευόμενος από υποστηρικτές του, πραγματοποίησε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου διαμαρτυρήθηκαν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία της «Επανίδρυσης».

...

To SPAK ζητά κατ' οίκον περιορισμό για τον Μπερίσα

Το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας ζητά κατ' οίκον περιορισμό για τον Σαλί Μπερίσα. Ταυτόχρονα, απαιτούν επίσης να σταματήσει να επικοινωνεί με τα μέσα ενημέρωσης καθώς και με άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα...

Σε δήλωση στα ΜΜΕ στο τέλος της διαδήλωσης, ο Μπερίσα είπε ότι σήμερα οι δημοκράτες ξεκίνησαν μια νέα φάση διαμαρτυριών κατά των εγκληματικών θεσμών.

Ο Μπερίσα τόνισε ότι οι διαμαρτυρίες θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και μπροστά στα κύρια θεσμικά όργανα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργικού γραφείου και των δικαστηρίων.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα στην αμετάκλητη μάχη μας ενάντια στη δικτατορία, γυρίσαμε σελίδα. Σήμερα ξεκινήσαμε τη διαμαρτυρία ενάντια στους θεσμούς που έχουν μετατραπεί σε όπλα της δικτατορίας. Αυτή η πρώτη διαμαρτυρία στην 32χρονη ιστορία του πλουραλισμού, μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο, σηματοδοτεί μόνο την αρχή των αγώνων μας. Σήμερα, η διαμαρτυρία μας μπροστά στο κόμμα του εγκλήματος σηματοδοτεί τη μάχη εναντίον αυτού του κόμματος, του οποίου ηγείται ο Έντι Ράμα και ευθύνεται για το μεγάλο δράμα των Αλβανών. Ο Έντι Ράμα θέλει να καταστρέψει το ΔΚ, αλλά εμείς θα μείνουμε αήττητοι και θα του απαντήσουμε δόντι με δόντι.

Οι διαμαρτυρίες μας θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Θα επικεντρωθούν στους θεσμούς του εγκλήματος, θα επικεντρωθούν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και σε κάθε θεσμό της χώρας», είπε ο Μπερίσα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για αποκλεισμό της δικαστή Ιρένα Γκιόκα από το βούλευμα που θα κρίνει το αίτημα του ΣΠΑΚ για αντικατάσταση του μέτρου ασφαλείας κατά του Μπερίσα με «κατ' οίκον περιορισμό».

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον Μπερίσα μέσω των δικηγόρων υπεράσπισης του, με το επιχείρημα ότι η Γκιόκα αποπέμφθηκε από το αξίωμα από τον Μπερίσα την περίοδο που ο πρώην πρωθυπουργός κατείχε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και επικεφαλή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Θυμίζουμε ότι σήμερα το GJKKO θα αποφασίσει αν ο Μπερίσα θα συνεχίσει με το ίδιο μέτρο ασφαλείας, ή θα τεθεί σε «κατ' οίκον περιορισμό».

...

Αλβανίδα δικαστής είχε αποκρύψει την αποπομπή της από τον Μπερίσα το 1996

Σε ανοιχτή σύγκρουση συμφερόντων βρίσκεται η Ιρένα Γκιόκα με την υπόθεση που διερευνάται για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα. Για 41 συνεχόμενες ημέρες, αλβανικά μέσα ζητούσαν από...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου