Αλβανίδα δικαστής είχε αποκρύψει την αποπομπή της από τον Μπερίσα το 1996

Αλβανίδα δικαστής είχε αποκρύψει την αποπομπή της από τον Μπερίσα το 1996

Σε ανοιχτή σύγκρουση συμφερόντων βρίσκεται η Ιρένα Γκιόκα με την υπόθεση που διερευνάται για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα. Για 41 συνεχόμενες ημέρες, αλβανικά μέσα ζητούσαν από τη δικαστή Ιρένα Γκιόκα να αποκαλύψει εάν αποπέμφθηκε ή όχι από τον Σαλί Μπερίσα το 1996.

Σήμερα δημοσιεύτηκε το έγγραφο της απόλυσης της Ιρένα Μανέκου (Γκιόκα) από τον Σαλί Μπερίσα, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης.
«Στην από 8.02.1996 απόφαση αριθμ. 7 του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι· απολύεται από τη θέση του δικαστή η Ιρένα Μανέκου για ανικανότητα στην εκτέλεση καθήκοντος».

Η Ιρένα Γκιόκα έχει εξαπατήσει τα όργανα ελέγχου με το να μην δηλώσει αυτή της την απόλυση.

Η πολιτική δικαιοσύνη δεν αποδέχθηκε την απόλυσή της από την υπόθεση για σύγκρουση συμφερόντων, σύμφωνα με αίτημα των δικηγόρων του Μπερίσα, ούτε λήφθηκαν μέτρα για την ψευδή κατάθεσή της στο Vetting.

Η Irena Gjoka αυτή την περίοδο έχει «επιφορτιστεί» με το να καταδικάσει τον Φρέντη Μπελέρη, καθώς είναι μια από τους δικαστές της έδρας στη δική του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας στο SPAK.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου