Λαθρεμπόριο ελληνικών έργων τέχνης αξίας 1,5 εκατ. ευρώ έφερε στο φως η αστυνομία στο Φίερι

Λαθρεμπόριο ελληνικών έργων τέχνης αξίας 1,5 εκατ. ευρώ έφερε στο φως η αστυνομία στο Φίερι

Εγκληματική ομάδα που διακινούσε πολύτιμα αρχαιολογικά έργα εκτιμώμενης αξίας 1.5 εκατ ευρώ εξάρθρωσε η αστυνομία του Φιέρ.

Συνελήφθησαν δυο Αλβανοί πολίτες 51 και 57 των με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης από την Ελλάδα, εικόνες και πίνακες που ανήκουν σε Έλληνες συγγραφείς της αρχαιότητας, μεταξύ των οποίων και ένα μαρμάρινο κεφάλι του 2ου αιώνα.

Η αξία των πολύτιμων αρχαιολογικών έργων ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά πρόκειται για 107 αντικείμενα.

Κατά την έρευνα που έγινε στα 2 διαμερίσματα των συλληφθέντων, βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας «κάνναβη». sativa, στρατιωτικά πυρομαχικά και ένα βαν που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά αρχαιολογικών έργων, τα οποία κατασχέθηκαν ως υλικά τεκμήρια.

«Κατά την επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο διαμερίσματα στην πόλη Φιέρ και συγκεκριμένα στα διαμερίσματα των πολιτών Σ. Κ. και Π. Π., όπου οι αστυνομικές υπηρεσίες βρήκαν και κατέσχεσαν ως υλικό τεκμήριο 107 έργα τέχνης ύποπτα για παράνομη διακίνηση από το Ελληνικό κράτος, μεταξύ των οποίων εικόνες, πίνακες, ξίφη και άλλα αντικείμενα που υποπτεύονται ότι ανήκουν στην περίοδο της αρχαιότητας, μια ύποπτη μαρμάρινη κεφαλή του 2ου αιώνα π.Χ., όλα αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και το όχημα βαν με το οποίο οι δράστες μετέφεραν τα έργα από το ελληνικό κράτος στην Αλβανία, στρατιωτικά πυρομαχικά, ποσότητα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας κάνναβης sativa και ηλεκτρονική ζυγαριά» - ενημερώνει η αστυνομία.

Συνολικά 107 έργα τέχνης ύποπτα για διακίνηση από το ελληνικό κράτος βρέθηκαν επίσης σε δύο διαμερίσματα στην πόλη του Φιέρ. Η αστυνομία δημοσίευσε και βίντεο από την επιχείρηση κατάσχεσης αυτών των έργων τέχνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου