Η μονάδα φωτοβολταικών της Voltalia στο Καραβαστά παράγει τις πρώτες μεγαβατώρες

Η μονάδα φωτοβολταικών της Voltalia στο Καραβαστά παράγει τις πρώτες μεγαβατώρες

Η Voltalia, διεθνής κολοσσός στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη παραγωγής ενέργειας από τον ηλιακό φωτοβολταικό σταθμό Καραβαστά, στην επαρχία Φιέρι.

Με συνολική ισχύ 140 μεγαβάτ, το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Καραβαστά μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ίση με την κατανάλωση 220.000 ανθρώπων.

Το σύνολο της δυναμικότητας του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρέχεται από μακροχρόνιες συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η μισή ενέργεια που παράγεται από το εργοστάσιο πωλείται στο αλβανικό κράτος, με ελάχιστη τιμή 24,89 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η συνολική επένδυση στο έργο Karavasta υπολογίζεται σε 135 εκατομμύρια ευρώ (142 εκατομμύρια δολάρια) και συγχρηματοδοτήθηκε από την EBRD, το International Finance Corporation (IFC), την Intesa Sanpaolo Bank Albania, την Privredna Banka Zagreb και από πόρους της Voltalia, η οποία σχεδιάζει επίσης ένα ηλιακό πάρκο 100 MW στην περιοχή Spitalla κοντά στην παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

...

Το πάρκο Karavasta «παραδίδεται» στις τράπεζες - Το δάνειο που λήφθηκε ήταν μεγαλύτερο του κόστους του έργου

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Αλβανίας, που έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον επενδυτή Karavasta Solar, μέρος της Voltalia, ζήτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΕRΕ) την άδεια μεταβίβασης των πε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου