Το Δικαστήριο της Χάγης αποφυλακίζει τον πρώην αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Βετεράνων του Πολέμου του UÇK

Το Δικαστήριο της Χάγης αποφυλακίζει τον πρώην αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Βετεράνων του Πολέμου του UÇK

Τα Ειδικευμένα Επιμελητήρια στη Χάγη τροποποίησαν στις 14 Δεκεμβρίου την ποινή κατά του πρώην αντιπροέδρου της Οργάνωσης Βετεράνων του Πολέμου του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (OVL-UÇK), Nasim Haradinaj.

Η τροποποίηση επιτρέπει στον Χαραντινάι να αποφυλακιστεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ανακοίνωσαν τα Ειδικά Επιμελητήρια της Χάγης. Τον Μάιο του 2022, ο Haradinaj, μαζί με τον τότε πρόεδρο του OVL-UÇK, Hysni Gucati, καταδικάστηκαν σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, η Έφεση μείωσε τις ποινές τους σε τρεις μήνες. Η ποινή του Gucati τροποποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, γεγονός που του επέτρεψε να αποφυλακιστεί, υπό όρους. Ο Haradinaj και ο Gucati συνελήφθησαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 για να σταλούν στη Χάγη.

Η επικεφαλής των Ειδικών Επιμελητηρίων, Ekaterina Trendafilova, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Χαραντινάι είχε την ευκαιρία να αναλογιστεί τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της κράτησής του».

«Βάσει της αναφοράς είχε σεβαστεί τους κανόνες κράτησης τους τελευταίους μήνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Τρενταφίλοβα «εξέτασε επίσης τη μετάνοια του κ. Χαραντινάι και την υπόσχεσή του ότι δεν θα εμπλακεί σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα κατά της απονομής της δικαιοσύνης και ότι θα εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του. Εάν ο Χαραντινάι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην απόφαση, τότε η απόφαση θα ακυρωθεί», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου