Ο Ράμα αντικρούει την ΕΕ: «Ηθικά διδάγματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη φύση, η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να δεχθεί»

Ο Ράμα αντικρούει την ΕΕ: «Ηθικά διδάγματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη φύση, η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να δεχθεί»

Ο Έντι Ράμα σε εκδήλωση διαγωνισμού για τον ποταμό Αώο για να υπερασπιστεί ένα σχέδιο νόμου των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος έκανε δηλώσεις σχετικά με την αναθεώρηση των προστατευόμενων περιοχών, υπενθυμίζοντας παράλληλα στους διεθνείς ότι η κυβέρνησή του δεν δέχεται «ηθικές διαλέξεις» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως είπε, η αναθεώρηση των προστατευόμενων περιοχών έρχεται μετά τις αυξανόμενες απαιτήσεις των δημάρχων και τις μεγάλες πιέσεις για οικονομική ανάπτυξη. Ο Ράμα πρόσθεσε ότι θα βρεθεί μια «αρμονική ισορροπία» μεταξύ της διατήρησης της φύσης και της οικονομικής ανάπτυξης.

Στην παρουσίαση των τριών εταιρειών φιναλίστ (που προέρχονται από την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία) του Διεθνούς Διαγωνισμού του Πολυλειτουργικού Κέντρου και των Σταθμών Πληροφόρησης για το Εθνικό Πάρκο Αώου, ο Ράμα δήλωσε:

«Χρειαζόμαστε τον τουρισμό πολυτελείας για τους απλούς ανθρώπους», ενώ πρόσθεσε ότι οι απλοί άνθρωποι θα έχουν «μεγαλύτερο εισόδημα».

Το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των προστατευόμενων περιοχών κατατέθηκε στην Αλβανική Βουλή ως πρωτοβουλία 12 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και έχει στόχο να ανοίξει το δρόμο για την επιτρεπόμενη επένδυση οικονομικού χαρακτήρα. Εν τω μεταξύ, περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές αντιτάχθηκαν σθεναρά, υποστηρίζοντας ότι θα επιτρέψει περαιτέρω καταστροφή της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Οι περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες λένε επίσης ότι το προσχέδιο είναι «ένα κομμάτι νομικής βλακείας» που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της φύσης.

«Πριν μας δώσουν διαλέξεις για το πώς να διατηρήσουμε ένα άγριο ποτάμι, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι και άλλα ποτάμια στην Ευρώπη ήταν άγρια, αλλά τα εξημέρωσαν», είπε ο Ράμα.

«Ηθικά διδάγματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη φύση, η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να δεχθεί...», πρόσθεσε.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε τουλάχιστον 5 έργα εντός της επικράτειας Προστατευόμενων Περιοχών ή κοντά σε Φυσικά Μνημεία, αγνοώντας τις ανησυχίες του Αλβανικού Φορέα Προστατευόμενων Περιοχών.

Ακτιβιστές έχουν κάνει έκκληση ότι αυτές οι επενδύσεις επιφυλάσσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στους εθνικούς και διεθνείς φυσικούς πόρους και απειλούν τα σπάνια είδη που κατοικούν εκεί.

...

Η Επιτροπή της Βέρνης απευθύνει έκκληση στην Αλβανία να σταματήσει τις εργασίες στο αεροδρόμιο της Αυλώνας

Η αλβανική κυβέρνηση καλείται για άλλη μια φορά να σταματήσει τα κατασκευαστικά έργα στην προστατευόμενη περιοχή Αώου-Νάρτας. Η Μόνιμη Επιτροπή της Σύμβασης της Βέρνης του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου